Connect with us

technokrata

Megújultak az Apple számítógépei

Laptop

Megújultak az Apple számítógépei

Új Mac Pro, iMac és Mac mini modellek.

Mac Pro
Az Apple bemutatta az Intel Nehalem Xeon processzorokat használó Mac Pro számítógépet, mely az előző generációs rendszer teljesítményének csaknem kétszeresét nyújtja. Maximálisan 2,93 GHz sebességgel működő (integrált memóriavezérlővel rendelkező) Intel Xeon processzorokat tartalmaz, melyek mellé háromcsatornás 1066 MHz DDR3 ECC memória társul. Utóbbi a memória sávszélességét akár 2,4-szeresére növeli, miközben a memória késleltetési idejét csaknem 40 százalékkal csökkenti. Alapkiépítésben minden Mac Pro 512 MB GDDR3 memóriát tartalmazó Nvidia Geforce GT 120 grafikus kártyával kerül forgalomba, mely az előző generációs rendszerrel összehasonlítva közel háromszor nagyobb teljesítményt nyújt. Emellett azonban lehetőség van ATI Raeon HD 4870 választására is. A Mini DisplayPorttal, és DVI kapuval is rendelkező új Mac Pro támogatja a 24 hüvelykes Apple LED Cinema Display, a 30 hüvelykes Apple Cinema HD Display, valamint egyéb DVI-alapú kijelzőket.

A Mac Pro négy közvetlenül csatlakoztatható, kábelmentes merevlemez-fiókot tartalmaz, melyekkel 1 TB méretű, 7200 fordulatszámú Serial ATA meghajtók használatakor összesen 4 TB belső tárkapacitás alakítható ki. Az opcionálisan beszerezhető, kábelmentes Mac Pro RAID kártya maximálisan 550 MB/s teljesítményt nyújt, és lehetővé teszi, hogy a négy belső meghajtófoglalat RAID 0, 1, 5 vagy 0+1 konfigurációban legyen kialakítható a fokozott lemezteljesítmény és redundáns adatvédelem érdekében.

IMacek
Az iMac termékcsalád 20 hüvelykes változata 2,66 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral, 2 GB méretű, 1066 MHz-es DDR3 memóriával, 320 GB kapacitású Serial ATA merevlemezzel, és Nvidia Geforce 9400M integrált grafikus vezérlővel kerül forgalomba. A 24 hüvelykes iMac 1920×1200 felbontású szélesvásznú kijelzővel érhető el, mely 30 százalékkal nagyobb képernyőfelületet biztosít a 20 hüvelykes modellhez képest. A nagyobb modell 3,06 GHz-es Intel Core 2 Duo processzort, 4 GB-nyi memóriát, akár 1 TB-os SATA merevlemezt, tartalmaz. Az integrált GPU kiváltható Nvidia Geforce GT 130 vagy vagy ATI Radeon HD 4850 diszkrét grafikus vezérlővel.

Minden iMac beépített iSight kamerával, mikrofonnal és hangszórókkal ellátott fényes kijelzővel kapható, melyek egy vékony alumíniumból és üvegből készült házban kaptak helyet. Tartalmaz továbbá egy Mini DisplayPort csatlakozót, melynek segítségével a modell összeköthető az Apple új, 24 hüvelykes LED Cinema Display kijelzőjével, de a DisplayPort, VGA, DVI és Dual-Link DVI kijelzőkhöz is elérhetőek adapterek. Rendelkezik beépített AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi hálózatkezeléssel; Bluetooth 2.1+EDR és Gigabit Ethernet technológiával; összesen hat USB 2.0 kapuval (beleértve az Apple billentyűzeten lévő kettőt is); valamint egy FireWire 800 portot.

Az új Mac mini 16,5×16,5×5,1 cm méretű. A kétféle modellváltozatban elérhető Mac mini 2 GHz-es Intel Core 2 Duo processzorral, maximálisan 4 GB méretű DDR3 1066MHz-es memóriával, legfeljebb 320 GB Serial ATA merevlemezzel, öt USB 2.0 kapuval, FireWire 800 kapuval és SuperDrive meghajtóval kerül forgalomba. A Mac minit Nvidia Geforce 9400M integrált grafikus vezérlővel látták el, és mostantól két kijelzős támogatással képes meghajtani két Apple vagy harmadik gyártótól származó kijelzőt, a Mini DisplayPort vagy DVI csatlakozókon keresztül. Az új modell pihenő üzemmódban kevesebb, mint 13 watt teljesítménnyel működik, és a szokásos PC gépeknél csaknem 10-szer kevesebb energiát fogyaszt.

Közös jellemzők
A modellek megfelelnek a szigorú Energy Star 5.0 követelményeknek. A Mac Pro számítógépháza jelentős mértékben újrafelhasználható alumíniumból készült, belső terét pedig a gazdaságosabb anyagfelhasználás jegyében tervezték. A Mac Pro modellt PVC-mentes belső kábelezéssel és alkatrészekkel látták el, továbbá nem tartalmaz brómtartalmú égésgátló anyagokat sem. Az új Mac Pro megfelel az EPEAT Gold (arany) minősítésnek is.

Valamennyi Mac számítógép a Mac OS X Leopard változatával kerül forgalomba. Az operációs rendszer többek között tartalmazza a Time Machine szoftvert, amely önműködően készíti el a számítógép teljes tartalmának biztonsági mentését; a több Mac számítógép közti fájlböngészésre és -megosztásra használható újratervezett Finder szoftvert; a gyorsnézet (Quick Look) funkciót, valamint egy programcsomagok közti gyors váltásra alkalmas intuitív Spaces programot. További szoftverek: Mail, iChat, iLife ´09, iPhoto, iMovie.

AirPort Extreme
Az Apple bejelentette, hogy az AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi Base Station és Time Capsule alapállomásai mostantól a 2,4 GHz-es és 5 GHz-es kétsávos hálózatkezelés párhuzamos működtetésére is alkalmasak az optimális teljesítmény, hatótávolság és kompatibilitás érdekében. A Vendég hálózat (Guest network) funkció lehetővé teszi egy olyan másodlagos hálózat beállítását a barátok és vendégek számára, mely kizárólag internet elérést biztosít, így nem kell közzétennie a Wi-Fi jelszavát. A Time Capsule egy 802.11n router funkcióját ötvözi egy szerverminőségű merevlemezzel a Time Machine általi önműködő, vezeték nélküli biztonsági mentés készítés számára. A Time Capsule mostantól két modellverzióban, 500 GB és 1 TB méretben kapható.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom