Connect with us

technokrata

Két kézzel kapnak a cégek a játékfejlesztők után

Laptop

Két kézzel kapnak a cégek a játékfejlesztők után

A válság ellenére a számítógépes játékokhoz értő szakemberek iránt hatalmas az igény.

Száz brit, számítógépjáték-fejlesztéssel céget kérdezett meg nemrég a Tiga játékpiaci egyesület, azt firtatva, miként állnak munkatársakkal ezekben a válságos időkben a vállalatok. Meglepő, de úgy találták, hogy rengeteg állás vár azokra a játékiparban, akik rendelkeznek a megfelelő tudással. A megkérdezett fejlesztőcégek 63 százaléka nyilatkozta, hogy a tavalyi év során kénytelenek voltak elszenvedni valamilyen, a játékok készítéséhez szükséges képesség hiányát. 74 százalékuk pedig arról számolt be, hogy nehéznek találta az üres állások betöltését.

Végső soron a megfelelő képességek birtokában levő fiatal programozók, designerek hiánya fogja vissza a játékfejlesztő cégeket. Ezt a felmérést készítők szerint azzal lehetne hosszútávon ellensúlyozni, hogy nagyobb hangsúlyt kellene fejtetni az iskolai matematikai és más tudományágak oktatására, illetve ezt a folyamatot rugalmasabbá kellene tenni. Ezzel nem csak az általános programozói kör bővülne jelentősen – a megfelelően képzett emberek nagyobb számban való megjelenéséből a játékipar is profitálhatna.

A 2008-ban 4 milliárd font értékűre becsült brit szórakoztatóipari ágazat pillanatnyi fellendülése érthető: sokan a szomorú gazdasági valóságtól elmenekülve virtuális világokba temetkeznek. A külföldi nyaralások lemondásával, a közéleti szórakozási formák (bárok, kiállítások látogatása stb.) visszaszorulásával otthon foglalják el magukat az emberek. Például játszanak.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle