Connect with us

technokrata

Kiút a válságból, az Intel elnöke szerint

Laptop

Kiút a válságból, az Intel elnöke szerint

A digitális világ a válasz?

„Három területen versenyezhetnek az országok.” – mondta Craig Barett, az Intel elnöke a világ legnagyobb technológiai kiállításán és vásárán – „Az egyik az oktatás fejlesztése, amellyel még több, jobban képzett ember kap lehetőséget. A másik terület a kutatás-fejlesztés, melynek révén a jó ötletek kapnak nagyobb teret. És végül a megfelelő környezet kialakítása, amelyben az okos emberek okos ötletei megvalósulhatnak. Ezek a lépések serkentik a gazdasági növekedést a munkahelyteremtést és új együttműködési lehetőségeket biztosítanak a magánszektor, a kormányzati szervek és oktatási intézmények számára.”

Barrett az ENSZ technológiai nagyköveteként egy év leforgása alatt több mint 30 országban járt, ahol betekintést nyert az IKT fejlettségi szintjére. Megfigyeléseivel arra a következtetésre jutott, hogy azok az országok, amelyek ügyesebben kezelik technológiai befektetéseiket, jobban reagálnak a kihívásokra, míg azok az országok, amelyek ezt a területet elhanyagolják, sokkal inkább lemaradnak a gazdasági fejlődésben.

„A jelenlegi gazdasági környezetben fontosabb a hosszú távú gondolkodás, mint valaha.” – mondta Barrett – „Ma lefektethetjük a növekedés alapköveit. Sok ország és gazdasági szereplő próbál kiutat keresni a válságból. Ennek egyik módja a befektetésekben rejlik.”

Barrett úgy véli, az új ötletek és találmányok támogatása nemcsak új munkahelyeket teremt, de növeli a termelékenységet, előtérbe helyezi az energiatakarékosabb felhasználását, fejleszti az egészségügyet és gyógyszergyártást és alacsonyabb költségen több hozzáadott értéket nyújt a fogyasztóknak. Egy erős gazdaság alapját az oktatásba eszközölt befektetések adják, hangsúlyozta Barrett, főleg azon fejlődő országok számára, amelyek tudás alapú társadalmakká fejlődnek. Ezeknek az országoknak nagyon fontos, hogy felgyorsítsák a számítógép használat, az Internet és az új technológiák elterjedését a tantermekben, így a fiatalok készen állnak majd a 21. század karrier kihívásaira.

Az oktatásba eszközölt befektetések a fejlődő világ több mint 75 millió általános iskoláskorú gyermeke számára lennének létfontosságúak, hiszen ezek a gyerekek nem járnak oktatási intézménybe. Az Intel egyik legsikeresebb befektetése ezen a téren az Intel Teach program, amelyet azzal a céllal hívtak életre, hogy a tanárokat képezve a technológiát integrálják a tananyagokba is. Ebben a képzésben Európa szerte közel 1 millió tanár vett részt eddig. Németországban már a tanárok fele sajátította el a program anyagát, amely minden szövetségi államban elérhető. A tanárok 89%-a véli úgy, hogy a képzés eredményeként a technológiát a tantermekben is hasznosítják.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle