Connect with us

technokrata

Kihasználatlan pendrive-ok

Laptop

Kihasználatlan pendrive-ok

A hazai vásárlók zöme még félig sem használja ki új USB kulcsainak tárolókapacitását, miközben számos funkció iránt a kereslet még mindig mérsékelt.

A vásárlók zöme mindössze 50-60 százalékát használja új – egy éven belül – vásárolt pendrive-ja kapacitásának, miközben számos, kisebb tárhely mellett azonos áron elérhető szolgáltatásra még alig van kereslet, hívta fel a figyelmet Prohászka Ottó, a Hama vezetője. Bizonyos szakmáknál és igényeknél valóban szükség lehet 32 vagy 64 GB tárkapacitásra, ám az átlag felhasználónak nem feltétlenül van igénye rá, hogy állandóan 6-8 DVD filmet tartson magánál.

Ezzel szemben sokaknak jöhetnének jól például idegen gép használatakor a portable alkalmazások, amik anélkül nyújtanak teljes funkciójú és biztonságos programokat (kép- és szövegszerkesztő, böngésző, chat program stb.), hogy azokat telepíteni kellene az adott számítógépre. Szintén hasznos tulajdonság a beépített vírusvédelem, mely nem hagyja, hogy akár íráskor vagy olvasáskor fertőzött állományok kerüljenek a gépre. Ennek fontosságát sokan lebecsülik, pedig ma az informatikai fertőzések második leggyakoribb forrása az internet után éppen a pendrive.

Gyakran jelent gondot az is, amikor egy elvesztett USB kulcs bizalmas adatokat tartalmaz. Ez elsősorban a vállalkozásoknál gyakori, de magánfelhasználók is vihetnek magukkal olyan képeket vagy fájlokat, amelyeket nem szívesen mutatnának meg idegeneknek. Erre is létezik megoldás, hiszen már 256 bites AES titkosítással is kaphatók gyakorlatilag feltörhetetlen pendrive-ok.

A SanDisk és a CheckPoint közötti együttműködésnek köszönhetően olyan eszközök is elérhetők, amelyek a virtuális munkakörnyezetek létrehozását támogatják. Bármely idegen helyen, egy jelszó megadásával létrehozhatjuk jól ismert vállalati IT környezetünket a szerver és egyéb hozzáférésekkel együtt, és a munka végeztével, az eszköz eltávolításával ennek semmi nyoma nem marad, a cég rendszere továbbra is biztonságban van.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek