Connect with us

technokrata

Kéklézeres egér a Microsofttól

Laptop

Kéklézeres egér a Microsofttól

Hiperpontos, bármilyen felületen működő vezérlést ígér Redmond.

Hat hónapnyi várakozás után ezen a héten végre bemutatkozhat a Sidewinder X8 egér, melyet a Microsoft a szokatlanul nagy felbontás ígéretével népszerűsít. 4000 DPI-s optikai felbontása 13 ezer képet képes másodpercenként feldolgozni, és még olyan extrém tempókat is kezel, mint a 75G-s gyorsulás vagy a 300 centiméteres másodpercenkénti sebesség. Értelemszerűen nem arra tervezték, hogy valaki egy másodperc alatt három méternyit rántson az egerén, viszont az extrém paramétereknek köszönhetően kis távolságokon való igen gyors elmozdulásokkal is megbirkózik.

Sidewinder X8 – kék lézerrel a precíz mozdulatokért

„Farka” már nincs az új Sidewindernek: 2,4 GHz-es vezetékmentes rádiókapcsolattal csatlakozik a számítógéphez. Ugyanakkor lehetőség van „megfarkalni” az egeret: a töltőjébe csatlakozó vezetéket közvetlenül is be lehet dugni a kis eszközbe, így akkor sem kell felhagyni használatával, ha teljesen lemerültek a működtetéséhez szükséges energiát tároló akkumulátorok.

A játékosokat megcélzó készülék ugyan nem a legnagyobb felbontást kínálja (habár ott van a legjobbak között), olyan képességgel rendelkezik, amivel riválisai nem. A továbbfejlesztett lencséknek és a kéklézeres kialakításnak köszönhetően az új Sidewinder gyakorlatilag bármilyen felületen használható, kivéve az üveges és tükröződő felületeket. Ezért az Egyesült Államokban 100 dolláros javasolt kiskereskedelmi áron kerül forgalomba; hazai bevezetésről és árról egyelőre nincs hír.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek