Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan néz ki egy laptop billentyűzet nélkül?

Laptop

Hogyan néz ki egy laptop billentyűzet nélkül?

Próbára tettük a Fujitsu Siemens Stylistic ST6012 tábla PC-jét.

A szó „klasszikus” értelmében vett tábla PC-t mutatott be tavaly ősszel a Fujitsu Siemens. A Stylistic ST6012 nem rendelkezik hagyományos billentyűzettel; kis túlzással egyetlen, funkciójához mérten hatalmas érintőképernyőből áll a masina. Ennek persze előnye és hátránya is van, de az tény, hogy egy klasszikus tábla PC minden laptopnál jobban használható kézírással való jegyzetelésre. Próbára tettük hát, mire képes a való életben a kis masina.

A jellegtelen, barna kartondobozban maga a tábla PC és egy újabb doboz található, melybe a gyártó az európai és angolszász területeken használható tápkábeleket helyezte el. Ezenfelül két, a használatot bemutató DVD-t, illetve az érintőképernyő kezeléséhez szükséges tollat találjuk benne. Ez utóbbihoz mellékeltek egy fekete zsinórt is – a tollba fűzve nyakunkba akaszthatjuk vagy a készülékhez rögzíthetjük a mutatóeszközt, így biztosan nem hagyjuk el, ugyanakkor mindig kéznél lesz.

Kihámozva a csomagolásból, a tábla PC fekete burkolatán szinte virított a narancssárga Prototype Pilot matrica (kicsi a magyar piac). A készülék hátoldalán emellett lehetőség nyílik a Sanyo gyártotta hat vagy kilenc cellás lítium-ion akkumulátor lecsatlakoztatására, valamint a dokkolóeszközzel való kapcsolódásra. Rugalmas bővíthetőségről tanúskodik az a két panel, melyeket egy keresztélű csavarhúzóval leszerelve hozzáférhetünk a memóriamodul(ok)hoz és a merevlemezhez. Érdekesség, hogy a készüléket ellátták egy 1,3 megapixeles webkamerával is, amelynek lencséje szintén a hátlapra került.

A Stylistic ST6012 baloldali panelén található a mikrofon be- és a fülhallgató kimenet, két USB port, a gumiborítással védett D-Sub kimenet, Ethernet csatlakozás, lopásgátló csatlakozó (Kensington lock), valamint a tápkábel csatlakozója. Furcsa megoldás, hogy míg a külső monitorok csatlakoztatását lehetővé tevő D-Sub aljzat védett a por ellen, az USB portok nem kaptak ilyen védelmet. Jobb oldalra került a vezetékmentes hálózati csatlakozások engedélyezését/tiltását szabályozó csúszka, az infravörös csatlakozó, illetve a dokkolóhoz való stabil kapcsolódást biztosító horony.

Felül az UMTS antenna, a hőkivezető nyílás, a memóriakártya-olvasó (Secure Digital és Memory Stick) valamint a SmartCard csatlakozó található. A sarokba lehet becsúsztatni a tollat, illetve ide lehet rögzíteni a toll zsinórját is. Még egy dolog érdemel említést ezen a felületen, ez pedig a bekapcsoló gomb.

Lássuk végül, milyen kezelőszerveket helyezett el a Fujitsu Siemens a 12,1 colos, XGA felbontású érintőképernyő köré. Baloldalra, a hangszóró fölé került az ujjlenyomat-olvasó és a navigációs gombok, felül az állapotjelző LED-eket láthatjuk (merevlemez, akkumulátor stb.). Jobb oldalon az Alt, az e-mailkliens gyorsgombja, a megjelenített kép orientációját (vízszintes, függőleges) változtató gomb, az Escape, az Enter és az FN gomb található. Mindezek alá került a mikrofon, természetesen kávába integrált módon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés