Connect with us

technokrata

Takarékosabb hálózati eszközök a D-Linktől

Laptop

Takarékosabb hálózati eszközök a D-Linktől

A D-Link Green technológiája továbbfejlesztésével már 73% energiamegtakarítás érhető el, teljesítménycsökkenés nélkül.

A D-Link Green switchek még zöldebbek lettek. Amikor a csatlakoztatott számítógép kikapcsolt állapotban van, a DGS-1008D 8 portos asztali switch akár 87%, a DGS-1005D 5 portos asztali switch 73% energiamegtakarítást tesz lehetővé összehasonlítva a korábbi, nem Green technológiás D-Link switch-ekkel. A D-Link az új, továbbfejlesztett zöld technológiát idén minden nem menedzselhető gigabites kapcsolójába (DGS-1005D, DGS-1008D, DGS-1016D, DGS-1024D) beépíti.

A D-Link Green technológiája észleli, hogy az adott port aktív vagy inaktív, és ehhez igazítja az áramfelvételt, így jelentős mennyiségű áramot takarít meg ott, ahol nem folyamatos az eszközök használata vagy nem csatlakozik minden portra számítógép. A technológia másik fontos összetevője a csatlakoztatott eszközig futó kábel hosszának észlelése, és az áramfelvétel hozzáigazítása ehhez. A technológiának köszönhetően az energiamegtakarítás teljesítménycsökkenés nélkül érhető el.

Energiamegtakarítás, ha a linkek készenléti módban vannak: A hagyományos switch-ek akkor is fogyasztják az áramot, ha a hozzájuk csatlakozó számítógépek ki vannak kapcsolva. Az új D-Link Green switch-ek észlelik a PC kikapcsolását, és erre válaszolva készenléti módba helyezik a portot, csökkentve annak áramfelvételét.

Optimalizált áramfogyasztás a kábelhosszúság dinamikus kezelésével: Alapesetben a switch-ek egy 100 méteres kábelhez szükséges teljes áramszükségletet küldenek az adatok továbbításához. A D-Link Green technológiás switch-ek vizsgálják a kábel hosszát, és ehhez igazítják az áramfelvételt. Mivel otthoni és kisirodai környezetben a kábelek hossza jellemzően nem több, mint 20 méter, itt is jelentős áramfogyasztás spórolható meg.

A D-Link Green technológia beépítése mellett megfelel az EU RoHS és WEEE irányelveinek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek