Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még nagyobbra nőnek az olcsó laptopok

Laptop

Még nagyobbra nőnek az olcsó laptopok

12 colos netbookokat ígér a Lenovo.

Tavaly októberben mutatkoztak be a kínai gyártó netbookjai hazánkban. Az akkori sajtótájékoztatón Gottlieb István, a vállalat hazai részlegének vezetője még úgy nyilatkozott, hogy a Lenovo a netbook őrület kezdetén be sem akart szállni a szegmens versenyébe, ezt a vevőik kényszerítették ki. Ehhez képest most már diktálná a trendet a vállalat – a Digitimes értesülései szerint a Lenovo egy 12 colos képernyővel rendelkező masinát jelentetne meg ezen a piacon.

Lenovo Ideapad sor

Az Ideapad S20 néven említett készülék 600 dollár alatti áron kerülne forgalomba. Ezért a vásárló a még inkább megnövelt képátló mellett az Intel új, netbookokba szánt processzorát kapná pénzéért. Az Atom N280 alá pedig a szintén Intel fejlesztette GN40 chipkészlet dolgozna. Operációs rendszerként Windows XP-t említett a Digitimes; azt azonban a távol-keleti hírforrás is elismerte, hogy hivatalos megerősítést még nem nyert az információ.

A netbook kategória egyik fontos ismérve az alacsony ár. Ezt a relatíve olcsó összetevők alkalmazásának köszönhetik a kis gépek. Ugyanakkor a fenti Lenovo laptop már elég elrugaszkodott árral indul, aminek egyik fő oka lehet az Intel üzletpolitikája. A chipgyártó gigász ugyanis csak 10 colos LCD méretig adja kedvezményesen Atom processzorát a netbookgyártóknak, afelett teljes árat kell fizetni érte. Igaz, ez csak 10 dollárral dobja meg az árat, de a nagyobb kijelző önmagában is árnövelő tényező (nem is említve az ingyenes Linuxszal szemben fizetős Windows XP használatát).



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés