Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen az ideális munkakörnyezet?

Laptop

Milyen az ideális munkakörnyezet?

A Novell szerint biztonságos, platformfüggetlen, költséghatékony – azaz virtualizált.

Képzeljük csak el, hogy az eddig korszerűnek tartott, Windows Vistát futtató PC-n hirtelen problémává válik a szoftverek frissessége. Például olyan webes alkalmazás futtatására van szükség, ami nem kompatibilis az Internet Explorer hetes változatával. Downgrade-re pedig nincs lehetőség. Ilyen helyzetekben nyújthat nagy segítséget, ha alkalmazásvirtualizációt használunk: létrehozunk az Internet Explorer hatos kiadásából egy virtuális változatot, amit mindössze egyetlen kattintással már el is tudunk indítani a rendszeren.

A fenti lehetőséget képes a Novell ZENworks Application Virtualization biztosítani. A szoftverlicenc számítógépre vagy felhasználóra szól, így adott környezeten belül akár 10 virtualizált alkalmazás is futtatható. A Novell megoldásával akár 20 perc alatt virtualizálható egy-egy alkalmazás, amely egy USB-kulcson is hordozható, és bármely PC-n külön telepítés nélkül használható.

Az alkalmazások bevezetését alapos előkészítés előzi meg, a tervezés hagyományosan sok időt és munkát emészt fel. A Gartner Research független elemzőcég szerint ez a fő oka annak, hogy a vállalatok alkalmazási portfoliójának alig 10-25 százalékát telepítik automatikusan valamilyen rendszerfelügyeleti megoldással, így az alkalmazások 75-90 százalékát manuálisan kell telepíteni. A manuális telepítéssel azonban egy-két kisebb szoftverfrissítés megjelenése is az informatikusok idejének jelentős részét felemésztheti. A Novell ZENworks Application Virtualization megoldást jelent erre a problémára, mert egy virtuális alkalmazás gyorsabban összeállítható, mint egy komplex telepítőcsomag, és mivel elkülönített környezetben fut, nem kell kitesztelni a vállalatnál használt különböző géptípusokra, így kockázat nélkül bevezethető.

„A Novell alkalmazásvirtualizációs megoldása lehetővé teszi a Windows-kompatibilis alkalmazások teljes értékű virtuális alkalmazássá konvertálását. A virtualizációt követően az alkalmazás egyetlen elkülönített fájllá alakul, amely azonnal, bárhonnan, akár egy USB-kulcsról is futtatható. A hagyományos telepítési módokkal ellentétben a virtuális alkalmazás fájlja nem igényel külön telepítési folyamatot, nem támaszkodik külső elemekre, valamint nem igényel sem újraindítást, sem rendszergazdai hozzáférést. Az alkalmazás függetlenné válik a többi alkalmazástól, így elkerülhetők a telepítési problémák és javul a felhasználói élmény” – mondta Hargitai Zsolt, a Novell Magyarország kereskedelemtámogatási vezetője – „A ZENworks Application Virtualization bevezetéséhez nem szükséges sem szerverkomponens, sem további ügynökprogramok telepítése.”



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés