Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet Explorer 8 – még nincs veszve a remény?

Laptop

Internet Explorer 8 – még nincs veszve a remény?

A korábban lomha böngésző erőre kapott.

A napokban megjelent az IE 8 RC1-es változata, vagyis a redmondi browser kiadása belátható közelségbe került. Funkcionalitását tekintve nem változott jelentősen a tavalyi bétához képest: Web slices a kedvenc weboldalunkon bekövetkező változások nyomonkövetéséhez, InPrivate böngészés a megadott adatok (jelszavak, begépelt címek stb.) azonnali törléséhez (ezt a köznyelv pornómódra nevezte át), illetve a Microsoft új kiegészítő rendszere, az Accelerators, ami interakciót gyorsító, úgynevezett shortcut menükkel gazdagítja a programot. Biztonsági fejlesztésként megjelent a SmartScreen Filter, amin tulajdonképpen egy közösségi védelem: a más internetezők által gyanúsnak vélt URL-ekre figyelmezteti a felhasználót.

Akcióban a pornómód

Leginkább a stabilitás terén sikerült fejlődést elérnie a szoftvernek. Az első beszámolók szerint sokkal kevesebb lefagyást tapasztaltak, mint a tavaly kiadott bétaváltozatnál. Minden korábbinál jobban megfelel a webes szabványoknak az új IE, emiatt lehetnek is vele megjelenítésbeli problémák. Ezt kiküszöbölendő, a Microsoft integrálta a Compatibility funkciót, amely automatikusan képes felismerni, ha egy weboldal az IE7-hez készült, és nem töltődne be megfelelően a nyolcadik változat alatt. Így a régebbi böngészővel kompatibilis módban jeleníti meg a tartalmakat. És ez most már nem csak automatikusan, hanem felhasználó által is szabályozható.

Szólni kell még az új Internet Explorer sebességéről. Az első tapasztalatok azt mutatják, hogy határozott javulást sikerült elérni: a SunSpider Javascript tesztjének lefutása a bétaváltozathoz képest háromnegyed annyi időt igényelt. Ugyanakkor a Firefox 3.1 második bétája még az IE 8 RC1-re is alaposan ráver; nagyjából háromszor gyorsabb a nyíltforrású fejlesztés.

Amivel adós maradt Redmond, az a pontos megjelenési idő. Egyelőre nem tudni, hogy mikor válik véglegessé az Internet Explorer 8, de túl sokat már valószínűleg nem kell rá várni, hiszen a Release Candidate megjelölést már csak a közel kész verziókra szokták alkalmazni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés