Connect with us

technokrata

Tömeges Kék Halál egy hibás driver miatt

Laptop

Tömeges Kék Halál egy hibás driver miatt

A nemrég megjelent meghajtóprogram két vállra fekteti a Windows-okat.

A Windows Vista jelenlegi állapotában már az egyik legstabilabb redmondi operációs rendszernek mondható. Kék Halállal (Blue Screen of Death, BSoD) nagyon ritkán találkozik a felhasználó. Ha azonban Ati Radeon videokártyái vannak (Crossfire), és telepítette a legújabb, 8.12-es Catalyst szoftvert, visszaköszönhet a Windows 95-ös „életérzés”. Az AMD fórumait el is lepték a panaszos hozzászólások, amelyek rendszerösszeomlásokról (BSoD és/vagy fekete képernyő), a Windows Vista elindíthatatlanságáról szólnak.

A problémára hivatalosan még nincsen javítás. Az Ati ugyan elismerte a probléma létét, de még nem frissítette meghajtószoftvereit. Hivatalosan csak annyit közöltek az elégedetlen felhasználókkal, hogy a 8.12-es Catalyst valóban nem működik Crossfire üzemmódban Windows Vista alatt. A fejlesztő tanácsa szerint a felhasználók számára jelenleg egyetlen lehetőség van, ha továbbra is többkártyás teljesítményre vágynak: vissza kell állniuk a korábbi, 8.11-es Catalyst driverre.

Ennél jobbat egyelőre nem tehetnek az érintettek, hiszen nem valószínű, hogy a karácsonyi időszakban az Ati programozói komoly energiákat fordítanának a hiba kiküszöbölésére. A gyereknek meg játszania „kell” az ajándékba kapott játékokkal, hiszen nem lehet teljes a karácsony robbantások és lövöldözés nélkül…

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle