Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tömeges Kék Halál egy hibás driver miatt

Laptop

Tömeges Kék Halál egy hibás driver miatt

A nemrég megjelent meghajtóprogram két vállra fekteti a Windows-okat.

A Windows Vista jelenlegi állapotában már az egyik legstabilabb redmondi operációs rendszernek mondható. Kék Halállal (Blue Screen of Death, BSoD) nagyon ritkán találkozik a felhasználó. Ha azonban Ati Radeon videokártyái vannak (Crossfire), és telepítette a legújabb, 8.12-es Catalyst szoftvert, visszaköszönhet a Windows 95-ös „életérzés”. Az AMD fórumait el is lepték a panaszos hozzászólások, amelyek rendszerösszeomlásokról (BSoD és/vagy fekete képernyő), a Windows Vista elindíthatatlanságáról szólnak.

A problémára hivatalosan még nincsen javítás. Az Ati ugyan elismerte a probléma létét, de még nem frissítette meghajtószoftvereit. Hivatalosan csak annyit közöltek az elégedetlen felhasználókkal, hogy a 8.12-es Catalyst valóban nem működik Crossfire üzemmódban Windows Vista alatt. A fejlesztő tanácsa szerint a felhasználók számára jelenleg egyetlen lehetőség van, ha továbbra is többkártyás teljesítményre vágynak: vissza kell állniuk a korábbi, 8.11-es Catalyst driverre.

Ennél jobbat egyelőre nem tehetnek az érintettek, hiszen nem valószínű, hogy a karácsonyi időszakban az Ati programozói komoly energiákat fordítanának a hiba kiküszöbölésére. A gyereknek meg játszania „kell” az ajándékba kapott játékokkal, hiszen nem lehet teljes a karácsony robbantások és lövöldözés nélkül…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés