Connect with us

technokrata

Notebook, két kijelzővel – bemutatóvideó

Laptop

Notebook, két kijelzővel – bemutatóvideó

Eddig még nem látott kialakítású laptop a Lenovotól.

Újszerű designnal rukkolt elő a távol-keleti vállalat legújabb Thinkpadjében. A W700ds modellszámozású hordozható masina két LCD-vel rendelkezik: a megszokott funkcionalitású 17 colos (WUXGA felbontású) kijelző mögül egy 10,6 colos display-t lehet egyetlen mozdulattal „elővarázsolni”. A 4,1 kilogrammos tömegű, mobil munkaállomás elsődleges LCD-je fényesebb (400 nit) és színgazdagabb képet kínál, míg a második folyadékkristályos kijelző nagyjából az első 40 százalékának méretét kínálja. Igény esetén akár 30 fokkal is el lehet forgatni, mint egy autó visszapillantó tükrét.

Miért van szükség két képernyőre? Wes Williams, aki a Thinkpadek vezető termékmenedzsere, véleménye szerint a legtöbben két monitort használnak asztali környezetben (ne feledjük, munkaállomásról van szó!). Ezért logikusnak tűnt a Lenovo számára, hogy ugyanezt a kialakítást elérhetővé teszik mobil környezetben is. Emellett integráltak bele egy WACOM digitalizálót is.

Lássuk, milyen belsőt kapott a Thinkpad! Intel Core 2 Quad processzorra alapul; a központi vezérlőegység egy Nvidia Quadro FX 3700M grafikus vezérlőt lát el adatokkal. Operatív tárának mérete maximum 8 GB lehet (természetesen ehhez már 64 bites operációs rendszerre van szükség), míg háttértára legfeljebb 960 GB-os kapacitást nyújthat (ha merevlemez helyett SSD-t választ a vevő, akkor kevesebbet).

Az impozáns teljesítmény és szokatlan kialakítás ellenére van egy tippünk arra, hogy nem fognak tolongani az eszközért, amikor januárban piacra kerül. Ennek pedig igencsak borsos ára az oka: a W700ds-t legolcsóbb kialakításában 3600 dollárért lehet megvásárolni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák