Connect with us

technokrata

Hibás, tönkrement CD vagy DVD? Segít az IsoBuster!

Laptop

Hibás, tönkrement CD vagy DVD? Segít az IsoBuster!

Az IsoBuster akkor nyújthat segítséget, ha egy rosszul megírt vagy az idő múlásával valami miatt hibássá vált CD-vel, DVD-vel vagy BD-vel akad dolgunk.

Azt azért rögtön a cikk elején le kell szögezni: a program (letöltés itt) nem csodaszer. Viszont segíthet akkor is, ha esetleg már lemondtunk az adathordozó korongról – a szoftver ugyanis képes kezelni az optikai meghajtóban levő médiát, még ha az valamilyen okból hibás is. Például egy családi fotóalbumot tartalmazó CD meghibásodása jóvátehetetlen károkat okozhat – ugyan az adatmentő cégek többnyire vissza tudnák hozni az odaveszett információk nagy részét, azonban ezért igen borsos árat kell kifizetni. Ilyen, és ehhez hasonló esetekben érdemes próbát tenni az IsoBusterrel.

A szoftver funkcióinak nagy része ingyenesen (freeware) használhatók, azonban rendelkezik olyan képességekkel, melyek csak pénz ellenében aktiválhatók. Az IsoBuster CD-ről, DVD-ről és Blu-ray lemezekről egyaránt képes adatot menteni. A 35 nyelvet ismerő program új változata még jobb hibakezelést ígér, s használatával akár felületteszt is végezhető. A következő image-formátumokat ismeri: DAO (Duplicator), TAO (Duplicator), ISO (Nero, BlindRead, Creator), BIN (CDRWin), IMG (CloneCD), CIF (Creator), FCD (Uncompressed), NRG (Nero), GCD (Prassi), P01 (Toast), C2D (WinOnCD), CUE (CDRWin), CDI (DiscJuggler), CD (CD-i OptImage), GI (Prassi PrimoDVD), PXI (PlexTools).

Támogatja az összes CD- és DVD-formátumot, illetve a nagy tárolókapacitású optikai lemezeket (Blu-ray) is képes kezelni.

Az IsoBuster 2.5 Final Beta változata letölthető gyors Download adatbázisunkból.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák