Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyensúly az adatközpontok változáskezelésében és optimális berendezésében

Laptop

Egyensúly az adatközpontok változáskezelésében és optimális berendezésében

Bemutatkoztak az APC InfraStruXure Central új, kiegészítő szoftvermoduljai.

„Egy változó informatikai környezetben csak akkor lehet fenntartani a hatékony infrastruktúrát, ha tervezést tovább folytatják az adatközpont teljes élettartama alatt. Csak a folyamatos tervezés tudja biztosítani, hogy az adatközponti infrastruktúra különböző szakterületeit a változások mellett is össze tudják hangolni, és ne maradjanak kihasználhatatlan, veszteségként jelentkező kapacitások.” – mondta Szarka Attila, az APC vezető rendszermérnöke, aki elárulta, hogy a most bejelentett szoftverekkel 20-200 rackszekrény közötti kapacitással bíró szerverközpontok megtervezésére nyílik lehetőség.

Az APC Capacity Manager szoftvere egy megosztott adatközpont-modell felhasználásával segíti a tervezést és optimalizálja az aktuális áram-, hűtési és rackkapacitások felhasználását, így biztosítja az adatközpont megfelelő méretezését és a hatékony berendezés-beszerzést. Modellezés és elemzés segítségével határozza meg egy adatközpont új berendezéseinek optimális helyét. A területre, hűtésre és áramfelhasználásra vonatkozó aktuális adatokat kombinálja az új szerverekre vonatkozó igényekkel és az elérhető fizikai infrastruktúrával a tervezett módosítások hatásainak bemutatásához.

Az APC Change Manager lehetővé teszi az adatközpontokban található eszközök áthelyezésének követését, valamint az eszközök hozzáadását és módosítását. Az új informatikai berendezések a megérkezésüktől fogva nyomon követhetők. Az informatikai eszközök olyan kulcsfontosságú tulajdonságok alapján alakíthatóak a felhasználó igénye szerint, mint a helyigény vagy a becsült áramfogyasztás. A Change Manager segítségével az adatközpontok üzemeltetői figyelemmel tudják követni a dinamikusan változó informatikai környezet miatt szükséges berendezések cseréjét. A megosztott adatközpont-modell grafikus terem- és racknézetet valamint fizikai készletkezelést; a munkafolyamat-kezelő a módosítások útközben való elvégzéséhez pedig egy mobil eszközt is biztosít. A készletkezelési funkció számon tartja az eszközök tulajdonságait és a fizikai berendezések helyét.

A munkafolyamat-kezelő lehetővé teszi a prioritások gyors módosítását, valamint az új és már meglévő eszközök áthelyezésének, hozzáadásának vagy módosításának követését. A Mobile Change Manager modul a vonalkód-olvasóval felszerelt Symbol PDA segítségével automatikusan szinkronizálja a berendezések helyét, ezáltal biztosítja a raktárkészlet adatainak integritását és csökkenti az emberi hibák lehetőségét. A meglévő, vezeték nélküli hálózatot használva a Change Manager modul automatikusan képes szinkronizálni a munkafolyamatokat, így nem szükséges fejben tartani vagy kinyomtatni a részleteket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés