Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mac OS X és Windows párhuzamosan

Laptop

Mac OS X és Windows párhuzamosan

De akár Linux is futhat párhuzamosan, ugyanazon a számítógépen.

Az Apple magyarországi képviseletét ellátó MDS Holding hazai leányvállalata bejelentette, hogy megkezdi az immár magyar nyelven is elérhető a Parallels Desktop for Mac 4.0 értékesítését. E termék jelenleg több mint 1,5 millió felhasználó számára teszi lehetővé a Windows, Linux és más operációs rendszerek futtatását a Mac OS X mellett. A szoftver új verziója még jobb integrációt biztosít az operációs rendszerek között, akár 50%-kal gyorsabb, valamint számos biztonsági, mentési és energiatakarékossági funkcióval bővült.

A Parallels Desktop 4.0 for Mac verzió újdonsága a DirectX 9.0, DirectX Pixel Shader 2.0 és OpenGL 2.0 támogatása, miközben az Adaptive Hypervisor dinamikusan, a felhasználói igényeknek megfelelően foglalja le az erőforrásokat. Valamennyi alkalmazás válaszkészségére jó hatással van, hogy az optimalizált virtualizációs motor 15-30%-kal kevesebb erőforrást igényel, mint az előző verziókban.

A szoftver emellett két további felhasználói problémát is megold: a biztonság és a biztonsági mentések kérdését. A Parallels Internet Security megoldásait – a vírusvédelmet, a tűzfalat, az ellenőrzőeszközöket, a javítóprogramokat, a szűrést és a személyazonosság-védelmet – a Kaspersky szállítja, az Acronis cég pedig True Image Home biztonsági mentési és visszaállítási megoldást biztosít, valamint az Acronis Disk Director Suite csomag is elérhető.

Főbb jellemzők
Egyszerűség – Valamennyi alkalmazás és adat egyszerűen hozzáférhető; a Windows és Mac integrációja, a fájlok áthúzásának lehetősége, a másolás és beillesztés, a SmartX-technológiák, valamint a beépített telepítési és áttérési eszközök segítségével a Mac élménye elérhetővé válik.
Gyorsaság – Az Adaptive Hypervisor, a FastLane Architecture, az egyes virtuális gépek számára elérhető, akár nyolcszálas szimmetrikus többprocesszoros feldolgozás, a 8 GB memória és a 64 bites rendszerek támogatása; a HyperBus, valamint a DirectX 9.0, a DirectX Pixel Shader 2.0 és az OpenGL 2.0 támogatása.
Hatékonyság – A Kaspersky-technológiára épülő Parallels Internet Security, az Acronis True Image Home biztonsági mentés és visszaállítás, a SmartGuard, a PowerSaver, a teljes hardverre kiterjedő ACPI-támogatás és az Acronis Disk Director Suite lemezkezelés biztosítja a legfontosabb internetbiztonsági, adatvédelmi és lemezkezelési funkciókat.
Kielégíti a fejlesztői és a nagyvállalati igényeket – A kifejezetten fejlesztők és rendszergazdák igényeire szabott szolgáltatások közé tartozik a Mac OS X Leopard Server és a Windows Server operációs rendszerek támogatása, a virtuális gépek könyvtára, a parancssori felület és a parancsfájlok támogatása, a szoftverfejlesztői és alkalmazásprogramozási felületek, az iPhone készülékekről végzett vezérlés lehetősége, a PXE-rendszerindítás, a továbbfejlesztett hálózatkezelés valamint a virtuális gépekhez használható sablonok.

A több mint 50 új szolgáltatás közé tartozik az áttervezett felhasználói felület, amelyről gyorsan elérhető valamennyi virtuális gép, a további képernyőmódok, a képernyőmentéseket tartalmazó kliptár, a beszédfelismerés, a biztonsági rendszerek felügyelete, a csökkentett üzemmód, a leállítási üzemmód és a több mint 45 támogatott operációs rendszer.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés