Connect with us

technokrata

Mac OS X és Windows párhuzamosan

Laptop

Mac OS X és Windows párhuzamosan

De akár Linux is futhat párhuzamosan, ugyanazon a számítógépen.

Az Apple magyarországi képviseletét ellátó MDS Holding hazai leányvállalata bejelentette, hogy megkezdi az immár magyar nyelven is elérhető a Parallels Desktop for Mac 4.0 értékesítését. E termék jelenleg több mint 1,5 millió felhasználó számára teszi lehetővé a Windows, Linux és más operációs rendszerek futtatását a Mac OS X mellett. A szoftver új verziója még jobb integrációt biztosít az operációs rendszerek között, akár 50%-kal gyorsabb, valamint számos biztonsági, mentési és energiatakarékossági funkcióval bővült.

A Parallels Desktop 4.0 for Mac verzió újdonsága a DirectX 9.0, DirectX Pixel Shader 2.0 és OpenGL 2.0 támogatása, miközben az Adaptive Hypervisor dinamikusan, a felhasználói igényeknek megfelelően foglalja le az erőforrásokat. Valamennyi alkalmazás válaszkészségére jó hatással van, hogy az optimalizált virtualizációs motor 15-30%-kal kevesebb erőforrást igényel, mint az előző verziókban.

A szoftver emellett két további felhasználói problémát is megold: a biztonság és a biztonsági mentések kérdését. A Parallels Internet Security megoldásait – a vírusvédelmet, a tűzfalat, az ellenőrzőeszközöket, a javítóprogramokat, a szűrést és a személyazonosság-védelmet – a Kaspersky szállítja, az Acronis cég pedig True Image Home biztonsági mentési és visszaállítási megoldást biztosít, valamint az Acronis Disk Director Suite csomag is elérhető.

Főbb jellemzők
Egyszerűség – Valamennyi alkalmazás és adat egyszerűen hozzáférhető; a Windows és Mac integrációja, a fájlok áthúzásának lehetősége, a másolás és beillesztés, a SmartX-technológiák, valamint a beépített telepítési és áttérési eszközök segítségével a Mac élménye elérhetővé válik.
Gyorsaság – Az Adaptive Hypervisor, a FastLane Architecture, az egyes virtuális gépek számára elérhető, akár nyolcszálas szimmetrikus többprocesszoros feldolgozás, a 8 GB memória és a 64 bites rendszerek támogatása; a HyperBus, valamint a DirectX 9.0, a DirectX Pixel Shader 2.0 és az OpenGL 2.0 támogatása.
Hatékonyság – A Kaspersky-technológiára épülő Parallels Internet Security, az Acronis True Image Home biztonsági mentés és visszaállítás, a SmartGuard, a PowerSaver, a teljes hardverre kiterjedő ACPI-támogatás és az Acronis Disk Director Suite lemezkezelés biztosítja a legfontosabb internetbiztonsági, adatvédelmi és lemezkezelési funkciókat.
Kielégíti a fejlesztői és a nagyvállalati igényeket – A kifejezetten fejlesztők és rendszergazdák igényeire szabott szolgáltatások közé tartozik a Mac OS X Leopard Server és a Windows Server operációs rendszerek támogatása, a virtuális gépek könyvtára, a parancssori felület és a parancsfájlok támogatása, a szoftverfejlesztői és alkalmazásprogramozási felületek, az iPhone készülékekről végzett vezérlés lehetősége, a PXE-rendszerindítás, a továbbfejlesztett hálózatkezelés valamint a virtuális gépekhez használható sablonok.

A több mint 50 új szolgáltatás közé tartozik az áttervezett felhasználói felület, amelyről gyorsan elérhető valamennyi virtuális gép, a további képernyőmódok, a képernyőmentéseket tartalmazó kliptár, a beszédfelismerés, a biztonsági rendszerek felügyelete, a csökkentett üzemmód, a leállítási üzemmód és a több mint 45 támogatott operációs rendszer.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle