Connect with us

technokrata

Kipróbáltuk a Fujitsu Siemens futurisztikus netbookját

Laptop

Kipróbáltuk a Fujitsu Siemens futurisztikus netbookját

Elegáns, mégis laza hordtáska, cserélhető fedlap, mobilinternet – kínpadon az Amilo Mini.

Még októberben tettük próbára a megújult színvilágú Fujitsu Siemens laptopok egyikét, az Amilo Pa 3553-ast. A nemrég szerkesztőségünkbe látogatott Amilo Mini netbook tulajdonképpen ugyanezt a külsőt örökölte: a fekete-fehér technokrata design egyrészt minimalista, másrészt futurisztikus küllemet kölcsönöz a masinának. De ne szaladjunk ennyire előre!

Ugyanis már a csomagolás is figyelmet érdemel. A szokásos kartondoboz helyett egy A4-es papírok (és mappák) befogadására is elegendő mérettel rendelkező, vállra akasztható (állítható pántos) szürke-fekete táskában érkezett hozzánk a kis laptop. A hordtáska már messziről elárulja, mi lapul benne: az oldalára öles betűkkel írták fel az Amilo márkanevet (jóval kisebb méretekben természetesen a Fujitsu Siemens felirat is megtalálható rajta). Belül külön oldalrekeszt találunk, illetve toll- és telefontartót, így nem kell egy másik táskát cipelni az irodai eszközöknek.

A válltáskában kapott helyet a netbook tápegysége, illetve maga a noteszgép, amit még külön beburkoltak egy fekete, cipzáros szövettel is, óvandó a karcolásoktól. Ebből kihámozva rögtön ellentmondásba is kerülünk cikkünk első bekezdésével, hiszen – legalábbis a hozzánk eljutott példány – vörös burkolattal rendelkezik. Ennek oka, hogy a Fujitsu Siemens öt különböző színű, rápattintható borítással dobja fel a kétszínű designt, így a felhasználó hangulatához igazíthatja, és tetszés szerint változtathatja gépe megjelenését. Sőt, az áttetsző borító alá saját fotóit is beteheti. A műanyag fedőlapok bruttó 3990 forintos áron vásárolhatók meg, ezért az imént említett átlátszó fedlap mellé egy színes (rózsaszín/kék/fekete) jár.

Ha kivesszük a netbookot a táskából, azonnal szembetűnik, hogy a hátpanelt teljes egészében az akkumulátor uralja, így ott egy darab csatlakozót sem találunk. Ezek tekintetében amúgy is szerényen felszerelt a kis masina, de ez egy ultrahordozható laptopnál nem is lehet másként. Baloldalára jutott a D-Sub port, amivel külső monitorhoz (vagy akár projektorhoz is) csatlakoztatható az Amilo Mini; illetve ugyanide került egy USB port, plusz a hőelvezető nyílás. Jobb oldalán találjuk a tápcsatlakozót, az Ethernet és egy második USB portot, valamint egy ExpressCard slotot UMTS-kártya számára, azaz akár mobiltelefonos hálózatra is feljelentkezhetünk, használhatjuk mobilinternet előfizetésünket. Szemből pedig az aktivitást jelző kék LED-eket látjuk (az akkumulátor lemerülését narancssárga villogással jelzi), valamint a memóriakártya-olvasó (SD/SDHC, MS, MSPRO, MMC) és a mikrofon/fülhallgató helyét.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák