Connect with us

technokrata

Hogyan reagál a HP Magyarország a válságra?

Laptop

Hogyan reagál a HP Magyarország a válságra?

Eredményeink megőrzésére törekszünk, mondta Hegedüs Gábor, a HP Magyarország vezérigazgatója a mai sajtóreggelin.

A HP ma közzétette az októberben zárult 2008-as gazdasági év eredményeit. A vállalat 17%-kal növelte árbevételét Magyarországon; a legnagyobb növekedést, pontosan 30%-ot a vállalat teljes árbevételének 22%-át adó Személyi számítógépek üzletág mondhatja magáénak, míg az árbevétel bő felét adó Technológiai megoldások üzletág az egy évvel korábbinál 14%-kal jobb eredményt ért el. Az összforgalmat tekintve a Képalkotás és Nyomtatás üzletág megtartotta 27 százalékos részesedését és eredménye 16%-kal magasabb a megelőző évhez képest.

A HP Magyarország Technológiai megoldások üzletága az idén a vállalat árbevételének 51%-át adta, s 14%-os növekedésének üteme közel kétszerese az előző évinek. Iparági megoszlás tekintetében a pénzügyi szolgáltatók 20 százalék, míg az ipari vállalatok szegmens 25 százalék részesedési aránnyal bírt. A pénzügyi szolgáltatók szegmensben elsősorban a HP Integrity családra és az adattároló megoldásokra mutatkozott nagyobb kereslet, illetve mind több pénzintézet tér át a pengeszerverekre és alkalmaz virtualizációs megoldásokat. A pénzintézetek egyúttal a legnagyobb megrendelői a legújabb szoftveres megoldásoknak is.

Az ipari vállalatok körében számos kiemelkedő projektet nyert el a HP, ugyanakkor a telekommunikáció és média iparág szerepe továbbra is erős maradt, 2008-ben 27 százalékos arányt tett ki. A HP telekom rendszerintegrációs projektek értéke 3,5-szeresége nőtt 2008-ban a 2007-as pénzügyi évhez képest. Az államigazgatási és kormányzati szegmens eladásai 2008-ban is az előző évivel megegyező, 28 százalékos részesedést tettek ki. Ez az előző pénzügyi évhez viszonyítva 18% árbevétel növekedést jelent. A következő évre a HP a megkezdett projektek folytatását, az egységes kormányzati informatika és távközlés megteremtését várja.

A Technológiai megoldások üzletág árbevételének 33%-át adó nagyvállalati szerverek és tárolórendszerek termékkategória főleg a pengerendszerek növekvő eladásának köszönheti sikerét. A HP több jubileumot is ünnepelt 2008-ban: a vállalat 15 éve vezette be a ProLiant szervercsaládot, amelyből napjainkig világszerte mintegy 15 millió darab fogyott, s Magyarországon is több mint 100.000 darabot értékesített elsősorban bankoknak és telekommunikációs vállalatoknak – a szerverek 30%-a pedig még ma is üzemben van. A ProLiant szerverek mellett negyedszázados születésnapját ünnepelte a HP első UNIX alapú operációs rendszere, az 1983-ban bemutatott HP-UX 1.0. A HP Szoftver termékcsoport elsősorban a dokumentummenedzsment terén ért el sikereket, s 5 százalékos részesedéssel zárt Magyarországon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle