Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hogyan reagál a HP Magyarország a válságra?

Laptop

Hogyan reagál a HP Magyarország a válságra?

Eredményeink megőrzésére törekszünk, mondta Hegedüs Gábor, a HP Magyarország vezérigazgatója a mai sajtóreggelin.

A HP ma közzétette az októberben zárult 2008-as gazdasági év eredményeit. A vállalat 17%-kal növelte árbevételét Magyarországon; a legnagyobb növekedést, pontosan 30%-ot a vállalat teljes árbevételének 22%-át adó Személyi számítógépek üzletág mondhatja magáénak, míg az árbevétel bő felét adó Technológiai megoldások üzletág az egy évvel korábbinál 14%-kal jobb eredményt ért el. Az összforgalmat tekintve a Képalkotás és Nyomtatás üzletág megtartotta 27 százalékos részesedését és eredménye 16%-kal magasabb a megelőző évhez képest.

A HP Magyarország Technológiai megoldások üzletága az idén a vállalat árbevételének 51%-át adta, s 14%-os növekedésének üteme közel kétszerese az előző évinek. Iparági megoszlás tekintetében a pénzügyi szolgáltatók 20 százalék, míg az ipari vállalatok szegmens 25 százalék részesedési aránnyal bírt. A pénzügyi szolgáltatók szegmensben elsősorban a HP Integrity családra és az adattároló megoldásokra mutatkozott nagyobb kereslet, illetve mind több pénzintézet tér át a pengeszerverekre és alkalmaz virtualizációs megoldásokat. A pénzintézetek egyúttal a legnagyobb megrendelői a legújabb szoftveres megoldásoknak is.

Az ipari vállalatok körében számos kiemelkedő projektet nyert el a HP, ugyanakkor a telekommunikáció és média iparág szerepe továbbra is erős maradt, 2008-ben 27 százalékos arányt tett ki. A HP telekom rendszerintegrációs projektek értéke 3,5-szeresége nőtt 2008-ban a 2007-as pénzügyi évhez képest. Az államigazgatási és kormányzati szegmens eladásai 2008-ban is az előző évivel megegyező, 28 százalékos részesedést tettek ki. Ez az előző pénzügyi évhez viszonyítva 18% árbevétel növekedést jelent. A következő évre a HP a megkezdett projektek folytatását, az egységes kormányzati informatika és távközlés megteremtését várja.

A Technológiai megoldások üzletág árbevételének 33%-át adó nagyvállalati szerverek és tárolórendszerek termékkategória főleg a pengerendszerek növekvő eladásának köszönheti sikerét. A HP több jubileumot is ünnepelt 2008-ban: a vállalat 15 éve vezette be a ProLiant szervercsaládot, amelyből napjainkig világszerte mintegy 15 millió darab fogyott, s Magyarországon is több mint 100.000 darabot értékesített elsősorban bankoknak és telekommunikációs vállalatoknak – a szerverek 30%-a pedig még ma is üzemben van. A ProLiant szerverek mellett negyedszázados születésnapját ünnepelte a HP első UNIX alapú operációs rendszere, az 1983-ban bemutatott HP-UX 1.0. A HP Szoftver termékcsoport elsősorban a dokumentummenedzsment terén ért el sikereket, s 5 százalékos részesedéssel zárt Magyarországon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés