Connect with us

Lenovo netbookok Magyarországon

Laptop

Lenovo netbookok Magyarországon

LED-es háttérvilágítás, Instant On kapcsoló, mobilinternet – két méretben is forgalomba kerül hazánkban a gyártó netbookja.

Nincs két hónapja, hogy a Lenovo itthon is bejelentette netbookjait, melyekből mintapéldányt már akkor is láthatott a média. Ezúttal azonban a tényleges forgalmazás megkezdéséről van szó: a távol-keleti vállalat december 1-től itthon is árusítja 8,9 és 10,1 colos modelljeit. Az IdeaPad S9e és S10e könnyen hordozható, és ez nem csak kompakt méretének köszönhető, hanem alacsony, 1,2 kilogrammos tömegének is.

A gépek az internetezés mellett szövegszerkesztésre és alapvető multimédiás feladatokra is alkalmasak. Az Instant On kapcsolónak köszönhetően szinte azonnal használatra készek – így a felhasználók ellenőrizhetik e-mailjeiket, szörfölhetnek a neten, cseveghetnek, képeket nézhetnek meg vagy zenét hallgathatnak anélkül, hogy teljesen be kéne lépniük az operációs rendszerbe. A beépített webkamera révén a videóbeszélgetések és a videókonferenciákon való részvétel sem okoz gondot.

A netbookok 8,9 és 10,1 colos, LED-es háttérvilágítású képernyővel, 80 vagy 160 GB kapacitású merevlemezzel, 1 vagy 1,5 GB memóriával, Intel Atom processzorral és Windows XP Home operációs rendszerrel kerülnek a boltok polcaira. A 3 USB port, illetve az Expresscard slot segítségével a mobilinternet is elérhető, de a beépített Ethernet- és WLAN-modem révén a vezetékes és vezetéknélküli hálózatokhoz való csatlakozás is megoldható.

A 8,9 colos képernyővel rendelkező, fekete színű S9e-hez 1, míg nagyobb testvéréhez – amely fehér vagy vörös színben kapható – 2 év garancia jár. Az IdeaPad S9e 99.900, míg az S10e 129.900 forintba kerül.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom