Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyengébb teljesítmény akkumulátor nélkül

Laptop

Gyengébb teljesítmény akkumulátor nélkül

Érdekes jelenségre bukkantak számos laptopban.

Zach Honig fedezte fel, hogy az Apple nevével fémjelzett Macbook és Macbook Pro noteszgépek teljesítménye bizonyos körülmények esetén jelentősen csökken. Honig rájött, hogy ha eltávolítja a hordozható számítógépek energiaforrását, akkor 40 százalékkal esik a processzor (és így az egész masina) teljesítménye.

De miért akarná bárki is kiszedni notebookjából annak akkumulátorát? Nos, azért, mert ha stabil, vezetékes áramforrással rendelkező környezetben működik, akkor kvázi felesleges a kis energiaforrás használata. Tudvalevő, hogy egy laptop esetében az akkumulátor neuralgikus pontnak számít a meghibásodást illetően; nem véletlen, hogy a gyártók gyakran rövidebb idejű garanciát adnak rá, mint magára a noteszgépre.

Az Apple esetében azonban a kímélet teljesítménycsökkenéssel jár. Ráadásul ez hivatalos funkció (it´s not bug, it´s feature – ahogy az angol mondaná). A számítógép figyeli, hogy az akkumulátor el van-e távolítva a rendszerből, és ha igen, akkor visszaveszi a processzor teljesítményét. Teszi mindezt azért, hogy megakadályozza a túlterhelést, és ne fordulhasson elő az az eset, hogy a laptop több energiát akar felvenni a hálózatból, mint amire adaptere képes. Ha ugyanis ez megtörténik, az nem várt leállásokhoz vezethet, állítja az Apple.

Nem meglepő hozzáállás ez Steve Jobs vállalatától; az amerikai cégnek már az EU-val is meggyűlt a baja integrált akkumulátorai miatt.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés