Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fokozott biztonságot kínál az RSA új tartalomfüggő feljogosítási megoldása

Laptop

Fokozott biztonságot kínál az RSA új tartalomfüggő feljogosítási megoldása

Webes felület a jogosultságok felügyeletéhez.

Az RSA, az EMC biztonsági részlege bejelentette az RSA Entitlements Policy Manager megjelenését. Ez a termék a már forgalomban lévő RSA Access Manager és az RSA Federated Identity Manager mellett a környezetfüggő feljogosítási megoldásokat nyújtó Identity Assurance (személyazonosság-biztosítási) portfolió újabb eleme; úgy készült, hogy lehetőséget adjon a szervezetek számára a biztonság fokozására és a végfelhasználók hozzáférés-felügyeletének kikényszerítésére az egyedi kockázati és üzleti kontextus alapján, irányelvekkel vezérelt módon.

Az RSA Entitlements Policy Manager feladata, hogy webes felületet nyújtson azoknak az irányelveknek a kezeléséhez, amelyekkel a felhasználói jogosultságok felügyelete részletezett szabályok és attribútumok alapján valósítható meg. A terméket úgy tervezték, hogy a feladat megvalósítása közben, megőrizze meg az egyes felhasználók személyazonossági kontextusát a különféle alkalmazások, URL-ek, szolgáltatásorientált architektúrák és webszolgáltatások használata során. Alkalmazásával javítható a kockázatkezelés azzal, hogy a rendszergazdák a tartalom érzékenysége szerint határozhatnak meg felügyeleti elemeket (olyan anyagoknál például, mint a céges pénzügyi és ügyféladatok). Előfordulhat például, hogy a felhasználó jogosultsága csak bizonyos adatbázis-sorokra és oszlopokra érvényes, vagy a tartalomkezelő és együttműködési megoldásokkal (pl. Microsoft SharePoint, EMC Documentum eRoom termékek) csak bizonyos fájlokhoz férhet hozzá.

Mivel a megoldás erős architekturális alapját olyan ipari szabványok biztosítják, mint az eXtensible Access Control Markup Language (XACML) és a Security Assertion Markup Language (SAML), a rendszer jól méretezhető a vállalati alkalmazásokhoz. Emellett szélesebb körű betekintést enged és részletesebben megismerhetővé teszi az informatikai felügyeleti elemeket, valamint konzisztens irányelveket nyújt a felhasználói hitelesítéssel és az erőforrásokkal kapcsolatos kockázatok tekintetében is.

Az RSA Entitlements Policy Manager az egész világon megvásárolható az EMC-től és az RSA-tól 2008 negyedik negyedévében. Az RSA Access Manager és az RSA Federated Identity Manager már kapható az RSA-nál, az EMC-nél és egyes RSA SecurWorld értékesítésicsatorna-partnereknél.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés