Connect with us

technokrata

Fokozott biztonságot kínál az RSA új tartalomfüggő feljogosítási megoldása

Laptop

Fokozott biztonságot kínál az RSA új tartalomfüggő feljogosítási megoldása

Webes felület a jogosultságok felügyeletéhez.

Az RSA, az EMC biztonsági részlege bejelentette az RSA Entitlements Policy Manager megjelenését. Ez a termék a már forgalomban lévő RSA Access Manager és az RSA Federated Identity Manager mellett a környezetfüggő feljogosítási megoldásokat nyújtó Identity Assurance (személyazonosság-biztosítási) portfolió újabb eleme; úgy készült, hogy lehetőséget adjon a szervezetek számára a biztonság fokozására és a végfelhasználók hozzáférés-felügyeletének kikényszerítésére az egyedi kockázati és üzleti kontextus alapján, irányelvekkel vezérelt módon.

Az RSA Entitlements Policy Manager feladata, hogy webes felületet nyújtson azoknak az irányelveknek a kezeléséhez, amelyekkel a felhasználói jogosultságok felügyelete részletezett szabályok és attribútumok alapján valósítható meg. A terméket úgy tervezték, hogy a feladat megvalósítása közben, megőrizze meg az egyes felhasználók személyazonossági kontextusát a különféle alkalmazások, URL-ek, szolgáltatásorientált architektúrák és webszolgáltatások használata során. Alkalmazásával javítható a kockázatkezelés azzal, hogy a rendszergazdák a tartalom érzékenysége szerint határozhatnak meg felügyeleti elemeket (olyan anyagoknál például, mint a céges pénzügyi és ügyféladatok). Előfordulhat például, hogy a felhasználó jogosultsága csak bizonyos adatbázis-sorokra és oszlopokra érvényes, vagy a tartalomkezelő és együttműködési megoldásokkal (pl. Microsoft SharePoint, EMC Documentum eRoom termékek) csak bizonyos fájlokhoz férhet hozzá.

Mivel a megoldás erős architekturális alapját olyan ipari szabványok biztosítják, mint az eXtensible Access Control Markup Language (XACML) és a Security Assertion Markup Language (SAML), a rendszer jól méretezhető a vállalati alkalmazásokhoz. Emellett szélesebb körű betekintést enged és részletesebben megismerhetővé teszi az informatikai felügyeleti elemeket, valamint konzisztens irányelveket nyújt a felhasználói hitelesítéssel és az erőforrásokkal kapcsolatos kockázatok tekintetében is.

Az RSA Entitlements Policy Manager az egész világon megvásárolható az EMC-től és az RSA-tól 2008 negyedik negyedévében. Az RSA Access Manager és az RSA Federated Identity Manager már kapható az RSA-nál, az EMC-nél és egyes RSA SecurWorld értékesítésicsatorna-partnereknél.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle