Connect with us

technokrata

Memóriaárak 2009-ben

Laptop

Memóriaárak 2009-ben

DDR3 és SSD térhódítás jövőre.

A Kingston Technology elnöke és egyben társalapítója, John Tu szerint a gazdasági visszaesés és az azt követő konszolidáció 2009-ben elősegíti a piac önkorrekcióját.
Ahogy a gazdasági visszaesés hatásai érezhetővé válnak, egyre inkább valószínűsíthető, hogy a memóriapiac kisebb szereplői is egyre súlyosabb nehézségekkel fognak szembenézni, amelyek akár a fennmaradásukat is veszélyeztethetik. Tekintve, hogy túl sok memórialapka-gyártó van a piacon, – emiatt a verseny is rendkívül kiélezett közöttük -, az árak csökkentek az elmúlt hónapokban, ráadásul a konszolidáció nagy valószínűséggel e téren is segíti majd a korrekciót. A Kingston Technology szerint saját stabil anyagi helyzete és jelentős készpénztartaléka révén a nehéz körülmények között is képes lesz átvészelni a gazdasági válságot.

A DDR3 memóriák térhódítása elkerülhetetlenül folytatódik 2009-ben, amely jelentős mértékben a három-, vagy akár négycsatornás memóriatechnológiák megjelenésének és elterjedésének köszönhető. John Tu szerint a VLP (Very Low Profile – nagyon alacsony méretű) memóriamodulok felhasználási köre is nagymértékben bővülni fog, így kevesebb nyersanyagot kell majd felhasználni az új és már bevezetett modulok készítésekor egyaránt. A piaci trendeket figyelve megállapítottuk, hogy nő a kereslet a nagyobb sebességű memóriák iránt a professzionális felhasználók részéről, akiknek nagyobb teljesítményre van szükségük az audiovizuális tartalomkészítéshez és az alkalmazások felgyorsításához is.

2009-ben minden valószínűség szerint, fokozódik a nagy kapacitású, nagy teljesítményű SD-kártyák (SDHC) iránti kereslet, elsősorban a nagyfelbontású video- és fotóeszközök terjedése miatt. Az SDHC-k jelenlegi csúcskapacitása 32 GB, azonban 2009-ben a formátum olyan változásokon eshet át, amelyek lehetővé teszik a még nagyobb tárhely biztosítását is. Mindemellett várhatóan növekszik a hardveres titkosítású USB-flash meghajtók iránti igény is, ezzel egyidejűleg pedig a meghajtók kapacitása is bővül.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom