Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kipróbáltuk a D-Link energiatakarékos routerét

Laptop

Kipróbáltuk a D-Link energiatakarékos routerét

A D-Link DIR-855-ös nemcsak alacsony fogyasztása, hanem többek között informatív OLED kijelzője révén is kiemelkedik a többi hálózati eszköz közül.

A DIR-855 igyekszik minden, a modernkori routerekkel szemben támasztott igénynek megfelelni. Gyors, másodpercenként gigabites sebességet nyújt vezetékes csatlakozás esetén. Hasonlóan impozánsan teljesít wireless környezetben is, hiszen nem csak a 802.1a/b/g vezetékmentes hálózati standardokat támogatja, hanem a 802.11n szabványtervezetet is. A Wi-Fi jelek ráadásul nem csak a megszokott 2,4 GHz-es frekvencián kerülhetnek továbbításra, hanem a jóval kevésbé zsúfolt, ezért interferenciától mentesebb 5 GHz-en is. Emellett D-Link Green Ethernet technológiát alkalmaz, mely oly módon takarít meg energiát, hogy automatikusan észleli a kapcsolat állapotát és a hálózati kábel hosszát, majd ehhez igazítja a felhasznált energiát. Wi-Fi ütemezésre is képes: beállítható, mikor van szükség a Wi-Fi jelekre, és mikor nincs, így további energiát takaríthatunk meg.

A narancssárga-szürke dobozba csomagolt D-Link router mellett egy fekete talpat találunk – állított helyzetben való használathoz -; valamint a tápegységét, egy kék Ethernet kábelt, egy telepítő CD-t, illetve egy telepítő kézikönyvet, amely magyar nyelvű instrukciókat is tartalmaz. Igaz, a hibaelhárítás angol „Troubleshooting” címszó alatt olvasható, cserébe viszont magyar telefonszámokat és e-mailcímet kapunk terméktámogatás gyanánt. Végül, de nem utolsósorban szólni kell antennáiról is – azért kapott hármat, mert ennek köszönhetően jobb jelerősség érhető el a vezetékmentes hálózati csatlakozásoknál.

Első pillantásra a fehér-fekete készülék a felső paneljére helyezett OLED kijelzőjével hívja fel magára a figyelmet. Míg a legtöbb routeren csupán LED-ek szolgálnak információforrásként az eszköz aktuális állapotáról, addig a DIR-855 monokróm (kék-fekete), a környezettudatosság jegyében OLED alapokon nyugvó display-t kapott. Az alatta található két gomb segítségével lehet a menüben navigálni, és így olyan információkhoz hozzáférni, amely más készülékek esetében csak a webes felületről érhető el. Használatával nagyon pontos és részletes képet kaphatunk a hálózati csatlakozásokról, az adatforgalmakról, a rajta alkalmazott wireless biztonsági funkciók állapotáról; de akár a pontos időt is megnézhetjük, vagy tájékozódhatunk arról, milyen kommunikációt blokkolt a készülék.

Kék színű LED jelzi a készülék bekapcsoltságát a frontoldali panelen, míg a hátulján értelemszerűen a csatlakozási pontokat találjuk. Négy gigabites Ethernet-port, a fent már említett három, dualband működésű antenna csatlakozója mellett szintén ide került a tápegység és a WAN (vagyis a modem) csatlakozója. Reset gombjával visszahozhatók a gyári beállítások, ha esetleg valamit alaposan elkonfigurált volna a felhasználó. Említést érdemel még az úgynevezett SharePort, mely egy nemrég megjelent frissítésnek köszönhetően még több funkcionalitással vértezi fel a routert. Az USB portot gyors virtuális porttá alakítja, amely így a Windows Connect Now alkalmazás kiszolgálása mellett alkalmas nyomtatómegosztásra, külső merevlemez illetve 3G adapterek kezelése is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés