Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsó(bb) videokártyák

Laptop

Olcsó(bb) videokártyák

Mind az Ati, mind az Nvidia árat csökkent.

Most, hogy az Ati 4xxx Radeonjai révén maga felé billentette a mérleg nyelvét a diszkrét grafikus vezérlők tekintetében, végre komoly árverseny indult be a videokártyák piacán. Az asztali számítógépekbe szánt megoldások a Digitimes értesülései szerint mindkét gyártó esetében veszítenek értékükből.

A távol-keleti újság beszámolója értelmében az Nvidia Geforce GTX 2×0 sorozatú videokártyáinak árát mérsékelte, illetve a Geforce 9800 és 9600 családok modelljei váltak/válnak olcsóbbá a napokban. Egyelőre tűzoltás jellegű folyamat zajlik az Nvidia berkei körében: a gyártó jelenleg azt igyekszik meggátolni, hogy részesedése 50 százalék alá csökkenjen.

Az AMD/Atit pont ennek ellenkezője motiválja: szeretné a különálló grafikus vezérlők piacának legalább a felét megszerezni. Az azonban egyelőre nem tiszta, hogy a gyártó mely termékeit tervezi olcsóbbá tenni. Az viszont biztos, hogy a mérséklődő árak csökkenő profitszintet is jelentenek, vagyis a két vállalat haszna apadni fog a következő időszakban. Ugyanakkor, még ha nem lennének egymás konkurensei, valószínűleg akkor is hasonló lépésre kényszerülnének, a globális pénzügyi válság okozta keresletcsökkenés miatt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés