Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mi a baj a netbookokkal?

Laptop

Mi a baj a netbookokkal?

Az AMD szerint sok rájuk a panasz – vagy csak mentegeti magát a piacról lemaradó gyártó?

Ismeretes, hogy habár a minilaptopok piaca az OLPC projekt keretei között az AMD Geode processzoraival nyílt meg, az Intel Atom lapkáival az elmúlt néhány hónapban lekaszálta a piacot, helyet sem hagyva az Advanced Micro Devices vagy a Via fejlesztéseinek. Úgy tűnt, hogy ezt a fiaskót a vállalat új, Conesus névre hallgató chipje rakja múlt időbe, de kiderült, hogy az AMD már nem gondolkodik a netbook platformban.

Dirk Meyer, a vállalat vezérigazgatója a múlt héten jelentette be, hogy figyelmen kívül hagyják a netbookok szegmensét azért, hogy az „afölötti” hordozható számítógépekre koncentrálhassanak. Ennek egyik fő oka, hogy a netbookoknál magas az elégedetlenségi faktor, állítja a chipgyártó. Szerintük sok vásárló viszi vissza a megvásárolt termékeket, arra hivatkozva, hogy nem azt kapták, amire vágytak. Az arány (amit azonban konkrétan nem határoztak meg) még nagyobb a linuxos operációs rendszerrel bíró modellek esetében, állította az AMD.

A kétmagos, nagyteljesítményű Conesus lapka az Ati RS780M grafikus vezérlővel kiegészítve jobb élményt nyújt, közölte a vállalat a múlt héten, nyilvánossá téve saját irányát a mobil számítógépek szegmensében. Meyer szerint a nagyobb teljesítmény és fizikai méret jobban megfelel az emberek igényeinek. Meglátjuk, ha a való életben is bemutatkoznak ezek a modellek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés