Connect with us

technokrata

D-Link: szoftverfrissítéssel a még többre képes routerért

Laptop

D-Link: szoftverfrissítéssel a még többre képes routerért

Nyomtatómegosztás, külső merevlemez csatlakoztatása, 3G kártya kezelés egyetlen frissítéssel.

Hamarosan részletesebben foglalkozunk a D-Link nyáron bejelentett routereinek egyikével, amelyek tudása nemrég egy szoftveres frissítésnek köszönhetően újabb funkciókkal bővült ki. A vállalat Wireless N eszközei eddig is tartalmaztak egy USB portot, ez azonban mostanáig kizárólag a Windows Connect Now alkalmazást szolgálták ki. A SharePort új lehetőségei közül a legfontosabbak a nyomtatómegosztás, a külső merevlemez illetve a 3G adapterek kezelése.

A SharePort a 802.11n szabványos Wi-Fi routerek hátoldalán található USB portot gyors virtuális porttá alakítja, mellyel számos USB eszköz hozzáférése válik lehetővé az új TCP/IP USB technológiának köszönhetően. Az új SharePort USB hálózati híd funkció a D-Link Wireless N Gigabit DIR-655 és DIR-855 modelleknél elérhető. Aki már rendelkezik ezen termékek valamelyikével, az frissítheti az eszközt a D-Link ftp oldalán található legújabb firmware letöltésével.

Energiatakarékos routerek
A D-Link Wireless N Gigabit routerek a D-Link Green Ethernet technológiáját alkalmazzák, mely energiatakarékos használatot tesznek lehetővé. A technológia segítségével a routerek felismerik a csatlakoztatott eszköz állapotát, és a hálózati kábel hosszát, az áramfogyasztást pedig ehhez igazítják. A D-Link routerek Wi-Fi ütemezési szolgáltatásával beállíthatjuk, melyek azok az időszakok, amikor szükség van a Wi-Fi jelekre, és amikor kikapcsolt állapotban lehet; így további energiát takaríthatunk meg.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák