Connect with us

technokrata

Toshiba laptop 3D-s környezetben

Laptop

Toshiba laptop 3D-s környezetben

Kipróbáltuk a vállalat háromdimenziós grafikai programokhoz is kellő erővel szerelt hordozható számítógépét.

Még a nyáron számoltunk be a Toshiba noteszgépeit érintő designváltásáról. A csillogó, szürke-fekete külső mellett a kis készülékek belseje, felszereltsége, tudása is átalakult kicsit. Korábbi tesztünkben a Satellite A300 14T modelljét vizsgáltuk meg; mostani cikkünkben pedig nagytestvéréről, a 17 colos P300-133-ról lesz szó.

A méreteken kívül változást nem hoz a csomagolás; a kisebb változattal megegyezően ez is fehér-piros kartondobozban lapul. Kinyitásakor a következőkkel kell az újdonsült tulajdonosnak találkoznia: adapter, tápkábel, rengeteg kezelési útmutató (amik zöme szerencsére magyar nyelvű), illetve természetesen magával a notebookkal. A zongoralakk-fekete külső modern látványt nyújt, a billentyűzetpanel szürke csíkjai pedig megtörik a monoton feketeséget – az elegáns designról kialakított korábbi pozitív képünk a P300 esetében sem változott. Egyetlen hátránya a lakkozott kialakításnak, hogy gyakran kell takarítani, ugyanis meglátszanak rajta az ujjlenyomatok.

Maga a noteszgép 17 colos LCD-t kapott: a folyadékkristályos kijelző WXGA+, vagyis 1440×900 pixeles felbontású, értelemszerűen wide, azaz szélesképernyős kialakítású. A kijelző kávájába, az LCD fölé integrálták az 1,3 megapixles webkamerát, illetve a hanghívásokat lehetővé tevő mikrofont is. A másik felet a billentyűzetpanelbe szerelt Harman Kardon hangszórók révén hallhatja a felhasználó. És ha már szóba kerültek a kis gép multimédiás képességei: a két hangszóró között, fehér LED-fénnyel megvilágítva találhatók a médialejátszást vezérlő érintőgombok.

Ellentétben a 15,4 colos változattal, ezen már szerencsére helyet kapott a numerikus billentyűzet, mindamellett teljes értékű kurzorgomb-kialakítást és Home/End/Page Up/Page Down/Insert/Delete gombokat kapunk – használatukhoz nem szükséges az Fn billentyű lenyomása. Maga a billentyűzet természetesen magyar kiosztású, az ujjaknak megfelelő méretű gombokkal (nem tömörítették össze a végletekig sem a Shift, sem a Backspace billentyűket).

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle