Connect with us

Hirdetés

technokrata

Többmagos támogatás a DirectX 11-ben

Laptop

Többmagos támogatás a DirectX 11-ben

Hamarosan jönnek az új videokártyák is.

Bejelentette szoftverfejlesztő készletét (Software development kit, SDK) a Microsoft következő generációs DirectX-éhez. Ugyan nem tárult fel minden részlet, de már betekintést ad Redmond abba, mi is jellemzi majd a nem túl sikeres aktuális generációt leváltani hivatott utódot. Ismeretes, hogy a DirectX 10 nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, sok játékszoftver-fejlesztő maradt inkább a DirectX 9-nél.

Lássuk akkor kicsit bővebben a tizenegyedik változatot! Megújul például a PIX teljesítményvizsgáló eszköz. Fontos változás az úgynevezett késleltetett kontextus (deferred context) megjelenése, amely lehetővé teszi a Direct3D parancsok skálázott végrehajtását, és ezzel elosztását több feldolgozóegység (processzormag) között, amivel egyenletesebbé válhat a felhasználó számítógépének 3D-s alkalmazások alatti terheltsége.

Új hardveres és API-t érintő utasítások is bemutatkoznak; például a Direct3D 11-ben debütál a Compute Shader, amely kevésbé kötött hozzáférést kínál a számítási kapacitáshoz. A végrehajtási szálak adatai közötti kommunikáció elősegítésével, az I/O műveletek streamingjének segítésével az olyan, már használt technikák gyorsabb és egyszerűbb alkalmazásba vételére nyílik lehetőség, mint a képalkotás és az utófeldolgozási effektusok. Mindemellett a Direct3D 11 minősítésű hardverek kínálta új technikák kihasználása előtt is megnyílik az út.

Az első, DirectX 11-re alapuló grafikus vezérlők várhatóan a következő évben jelennek meg a piacon.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés