Connect with us

technokrata

Szárnyaszegett laptopok

Laptop

Szárnyaszegett laptopok

Miért készül a hordozható számítógépekből kevesebb a korábban tervezettnél? Cikkünkből kiderül.

Aki nem az erdő mélyén lakik, és csak a Terminalt böngészi, annak tudnia kell, hogy jelenleg világgazdasági válság van: az amerikai pénzügyi krízis hatása végigsöpört a Föld országain. Emiatt csökken a fogyasztás, és ez a mérséklődő kereslet bizony a noteszgépeket is sújtja. Ezért több gyártó is arra számít már, hogy a következő hónapokban kevesebb laptopra lesz igény.

Például az Apple és az Asustek Computer is visszafogja kihelyezett gyártását, állítja a Commercial Times. Az amerikai és a tajvani vállalat az idei év utolsó negyedében 20-30 százalékkal gyártat kevesebb laptopot szerződéses cégei (vagyis főként a Quanta Computer és a Pegatron Technology) révén. Az Asus konkrétan arra számít, hogy „csak” 1,7 millió notebookot fog leszállítani partnereinek az utolsó három hónap során, és így nem fogja tudni teljesíteni eredetileg eltervezett célját, mely szerint 6 millió noteszgépet értékesít 2008-ban.

Persze nem meglepő, hogy először ezeket a vállalatokat érinti meg a gazdasági válság szele, hiszen mindkét cég termékpalettáján dominálnak a drága mobilszámítógépek. Ha a laptopok iránti kereslet is mérséklődik, akkor a drágább laptopok iránti igény még jobban visszaesik.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák