Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kicsi laptop nagyban

Laptop

Kicsi laptop nagyban

Hogyan nézne ki egy kisméretű laptop, ha felnagyítanák? Cikkünkből kiderül.

Napjainkban uralkodó trend a 7-9-10 colos laptopok második noteszgépként való használata, bár a legnagyobb változatok már súrolják a könnyű hordozhatóság határát. Maga az elképzelés azonban működhetne kicsit nagyobb méretek esetén is. Az Asus ezért gondolt egy merészet, és „felnagyította” Eee PC-t: ennek köszönhető a 12 colos N20A megjelenése, illetve a 14,1 colos N80V és a 15,4 colos N50V debütálása.

fedlap

Ezek a masinák már nem alacsony teljesítményű processzorral vannak szerelve, hanem Intel Core 2 Duo-val (T9400/P8600/P7350), és akár 4 GB-nyi RAM is kerülhet beléjük. Nem kell már integrált grafikára támaszkodniuk: az Nvidia 9300M GPU-ja kellő grafikus teljesítményt nyújt az átlagos 3D-s alkalmazások megfelelő szintű futtatásához, igaz, ehhez az is hozzájárul, hogy a videokártya 512 MB-nyi saját memória felett rendelkezik.

szemből

A közepes méretű noteszgép WXGA felbontásra képes, míg az NV50-es kijelzője három natív felbontás közül választandó ki vásárláskor: WXGA/WXGA+/WSXGA+. A Windows Vistát futtató masinák 160-320 GB kapacitású merevlemezzel szerelten vásárolhatók meg. Optikai meghajtójuk alapesetben kétrétegű DVD-ket képes írni, de igény szerint Blu-ray drive-val rendelkezhetnek. És a többi, „szokásos” nyalánkság: 8-az-1-ben memóriakártya-olvasó, 1,3 MPX-es integrált webkamera, számos 2.0-s USB port stb.

Tovább
Hirdetés



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés