Connect with us

technokrata

Windows 7 notebookon

Laptop

Windows 7 notebookon

Hogyan fut a Microsoft még ki sem adott operációs rendszere laptopokon?

A múlt héten demózta a Microsoft, mit is fog tudni következő generációs asztali operációs rendszere, a Windows 7 (a témáról bővebben itt). Steve Sinofsky, a Windows és Windows Live csoport vezető alelnöke akkor azt közölte a nyilvánossággal, hogy az új OS nagyobb teljesítményű lesz, mint a Vista – ez utóbbinál gyengébb hardvereken is megfelelően fog működni. Bemutatója szerint egy 1 GHz-es processzorral bíró, 1 GB memóriával szerelt masinán bootolás után még a RAM fele rendelkezésre állt.

Azon szerencsések közül, akik már hozzájutottak a pre-béta változathoz, néhányan úgy döntötték, próbára teszi a Microsoftot. A Laptopmag blogoldal ezért feltelepítette a Windows 7 korai változatát az Asus egyik Eee PC-jére – az 1000H változat 10 colos LCD-vel, 1,6 GHz-es Intel Atom processzorral és 1 GB RAM-mal rendelkezik. Így nagyjából képet alkothattak arról, hogy miként teljesít majd az új operációs rendszer egy hardveres erőforrások tekintetében – mai szemmel – szegényesnek mondható környezetben.

A teszt eredménye szerint többnyire megfelelően teljesített a Windows 7 (igaz, ehhez az Asus-tól kellett letölteni néhány Windows XP-s drivert). A bootolási folyamat kicsit lassú volt: 58 másodpercet vett igénybe, míg az alapértelmezett operációs rendszerrel „csak” 40 másodpercre volt szüksége. Beöltődése után 485 MB-nyi memóriát foglalt el, vagyis a telepített RAM fele valóban szabad maradt az OS felállása után. Ugyanakkor a grafikus megjelenítés nem volt tökéletes: a 720p-s videók lejátszásával és a Skype-on keresztüli videokonferenciás hívásokkal akadt némi gond, de nem szabad elfelejteni, hogy a teszt az operációs rendszer egy korai változatával készült.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák