Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elég volt a kicsi laptopokból, de azért legyen olcsó?

Laptop

Elég volt a kicsi laptopokból, de azért legyen olcsó?

Notebook netbook árban, 14 colos kijelzővel.

A netbook mánia lassan teljesen háttérbe szorítja az „igazi” noteszgépeket: azokat, amelyeknek legalább 14 colos kijelzőjük van. Ez utóbbi masinák pedig sokkal kevesebb kompromisszumot kötnek a megjelenítés terén: nagyobb LCD-n értelemszerűen jobban is látszik a megjelenített kép. Igen ám, de nem véletlenül kaptak nagyobb hangsúlyt a kicsi gépek: alacsony áruk miatt tarolhatnak most már lassan egy éve.

Erre jött rá az itthon kevéssé ismert Emachines, amely nemrég bejelentette eMD620-5777 típusú noteszgépét. A szélesképernyős, 14,1 colos méretű panellel bíró hordozható számítógép már alkalmas filmek nézésére is, szemben egy 7-10 colos LCD-vel bíró netbookkal. 1,6 GHz-es AMD Athlon 2650e processzort kapott, ami mellé 1 GB-nyi DDR2 DRAM társul. Merevlemezének kapacitása 160 GB, a grafikus megjelenítésért pedig szintén az AMD felel: Ati Radeon x1200-as chipkészletre alapul a masina.

Megkap mindent a felhasználó, ami a netbookokból kimarad: 802.11b/g vezetékmentes hálózati csatlakozást, Supermulti DVD-írót, USB és D-Sub portokat stb. Mindehhez ráadásul Windows Vista dukál (igaz, csak a Home Basic változatot tartalmazza előre telepítetten). A november elsejétől (sajnos csak az USA-ban) kapható laptop ára pedig egy cent híján 430 dollár, vagyis nagyjából a 10 colos netbookok kategóriájában található.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés