Connect with us

Hirdetés

technokrata

Windows Vista SP2 a héten

Laptop

Windows Vista SP2 a héten

Gyorsabb keresés, Blu-ray támogatás, Bluetooth 2.1…

Múlt hét végén egy céges blogban derült ki, hogy a Microsoft ezen a héten tervezi megjelentetni a Windows Vista második javítócsomagjának béta változatát. Mike Nash, a Microsoft egyik vezető beosztású alkalmazottja úgy nyilatkozott, hogy az egyszerű szolgáltatási modellnek köszönhetően a fejlesztések egyetlen service packbe integrálhatók, amivel le tudják fedni a kliens (Vista) és a szerver (Server 2008) oldalt is. „Ezzel egyetemben minimalizálható a tesztelés és bevezetés összetettsége.” – írta Nash, amivel valószínűleg a gyors megjelenésre utalt.

A megszokottól eltérően nem csak javításokat fog tartalmazni a csomag, hanem nagyléptékű fejlesztések is helyet kapnak benne. Ilyen például a Blu-ray meghajtók natív támogatása, vagy a Bluetooth legújabb, 2.1-es változatának megjelenése. Emellett debütálni fog a Windows Search 4.0 is, amely a Windows Vista egyik legjobb újdonságát, az integrált asztali keresést hivatott kényelmesebbé és gyorsabbá tenni.

Pontos időpontot azonban nem közölt a vállalat, már ami az SP2 megjelenését illeti. Jelenleg csak annyit lehet tudni, hogy ennek ideje valamikor a következő év első felére esik – minden bizonnyal még a Windows 7 debütálása elé. Remélhetőleg az ezen a héten zajló Professional Developer Conference után többet fogunk tudni a Windows Vista második javítócsomagjáról.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés