Connect with us

technokrata

Újabb „nyugati” IT-cég tűnik el a Lenovo bendőjében?

Laptop

Újabb „nyugati” IT-cég tűnik el a Lenovo bendőjében?

Európa egyik legismertebb hardvervállalata integrálódhat a kínai óriásba.

A legjobban értesültektől eltekintve nagyjából senki sem hallott a Lenovo-ról, pár évvel ezelőttig – akkor vásárolta fel az IBM hardverfejlesztő és -gyártó üzletágát. Azóta azonban igen vehemens márkaépítésnek lehettünk tanúi (gondoljunk csak arra, hogy az idei olimpia egyik főszponzora volt a vállalat). A cég étvágya ennek ellenére nem csillapodott, amit az is indokol, hogy riválisainak felvásárlásai az elmúlt egy-két évben lejjebb szorították a hardvervállalatok ranglétráján.

Miután ugyanis az Acer Group felvásárolta a Gateway és a Packard Bell cégeket, jelentősen megnőtt a vállalat részesedése a világ PC-piacán. A Gartner piackutató elemzése szerint 2008 második negyedévében az Acer 9,4 százalékot tudhatott magáénak ebben a szegmensben, a Lenovo pedig „csak” 7,9-et. Ahhoz, hogy tartani tudja a tempót a kínai óriás, szinte kényszerítő erejű lehet számára egy újabb bevásárlás.

Egyes médiaértesülések szerint nem kizárt, hogy a Fujitsu Siemens lesz a következő „áldozat”, amelyik a Lenovo „gyomárban” végzi. A Fujitsu és a Siemens vállalatok társulásával létrejött szervezet ugyan nem a legjelentősebb résztvevője az EMEA piacnak (az IDC felmérése szerint kevesebb mint 6 százalékos részesedéssel bír az európai, közel-keleti és afrikai területeken), mindössze csak hetedik a rangsorban, ám a Lenovo is csupán a hatodik helyet mondhatja magáénak ezekben a régiókban. A PC-piac alacsony profitabilitása pedig könnyen arra késztetheti a Siemens-t, hogy eladja részesedését a közös cégben. Így találhat egymásra a két vállalat, vélik egyed médiaelemzések.

Megkeresésünkre hivatalosan még nem reagált a japán-német cég.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek