Connect with us

technokrata

Megfizethető videokártyák

Laptop

Megfizethető videokártyák

Tombol a grafikus vezérlők harca, vagyis egyre olcsóbban kapunk elfogadható teljesítményt.

Az AMD grafikus részlegeként funkcionáló Ati bejelentette terveit az Ati Radeon HD 4800-as család kibővítésére. Ennek örvén olyan videokártyákat jelentetne meg, melyekkel a mainstream piac igényeit szolgálná ki. Az Ati Radeon HD 4830-as grafikus vezérlő 640 stream processzorral rendelkezik, melyhez 256 bites buszon csatlakozik a memória, derült ki egy, a VR-Zone által közzétett AMD prezentációból. A termék természetesen támogatni fogja DirectX 10.1-et és a nagyfelbontású videotartalmak hardveres dekódolását, vagyis képes tehermentesíteni a processzort HD-s filmek lejátszásakor.

A tervezett október 21-ei debütálással az AMD/Ati újabb csapást mérhet az Nvidiára, amely már így is szenved attól, hogy a középkategóriában nem képes megfelelő áron megfelelő teljesítményű megoldással kiállni. A jelenleg kisebbik fejlesztő nem is titkolja célját, miszerint a grafikus vezérlőt közvetlenül a Geforce 9800 GT ellenében „küldi harcba”. Ez azt jelenti, hogy a 4830-as ára valószínűleg 150 dollár (20-25 ezer forint) alatt marad.

Tudni kell, hogy a Geforce 9800 GT majdnem megegyezik a 8800 GT-vel, 3D-s tempó szempontjából csak néhány százalékos különbséget képes felmutatni (vagyis kvázi a régebbi modell átcímkézéséről van szó). Teljesítménye megjelenésének idejében megfelelő volt, ám az szinte biztos, hogy az Ati Radeon HD 4830-asa ennél több „kraftot” tud majd kipréselni magából, amivel tovább erodálhatja az Nvidia piaci részesedését az AMD.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák