Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megfizethető videokártyák

Laptop

Megfizethető videokártyák

Tombol a grafikus vezérlők harca, vagyis egyre olcsóbban kapunk elfogadható teljesítményt.

Az AMD grafikus részlegeként funkcionáló Ati bejelentette terveit az Ati Radeon HD 4800-as család kibővítésére. Ennek örvén olyan videokártyákat jelentetne meg, melyekkel a mainstream piac igényeit szolgálná ki. Az Ati Radeon HD 4830-as grafikus vezérlő 640 stream processzorral rendelkezik, melyhez 256 bites buszon csatlakozik a memória, derült ki egy, a VR-Zone által közzétett AMD prezentációból. A termék természetesen támogatni fogja DirectX 10.1-et és a nagyfelbontású videotartalmak hardveres dekódolását, vagyis képes tehermentesíteni a processzort HD-s filmek lejátszásakor.

A tervezett október 21-ei debütálással az AMD/Ati újabb csapást mérhet az Nvidiára, amely már így is szenved attól, hogy a középkategóriában nem képes megfelelő áron megfelelő teljesítményű megoldással kiállni. A jelenleg kisebbik fejlesztő nem is titkolja célját, miszerint a grafikus vezérlőt közvetlenül a Geforce 9800 GT ellenében „küldi harcba”. Ez azt jelenti, hogy a 4830-as ára valószínűleg 150 dollár (20-25 ezer forint) alatt marad.

Tudni kell, hogy a Geforce 9800 GT majdnem megegyezik a 8800 GT-vel, 3D-s tempó szempontjából csak néhány százalékos különbséget képes felmutatni (vagyis kvázi a régebbi modell átcímkézéséről van szó). Teljesítménye megjelenésének idejében megfelelő volt, ám az szinte biztos, hogy az Ati Radeon HD 4830-asa ennél több „kraftot” tud majd kipréselni magából, amivel tovább erodálhatja az Nvidia piaci részesedését az AMD.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés