Connect with us

technokrata

Árat csökkent az Asus

Laptop

Árat csökkent az Asus

Olcsó(bb) alaplapok.

Az Intel P45-ös chipkészlettel szerelt alaplapok iránti igény felpörgetése végett döntött úgy a távol-keleti gyártó, hogy egyes modellek esetében árat csökkent. Az Asustek Computer döntése természetesen öncélú: a vállalat már korábban éreztette, hogy mielőtt kiadná új, az Intel következő generációs processzoraihoz szánt alaplapjait, igyekszik „tisztára söpörni” a még meglevő készleteket. Ezt is elősegíti az árak megnyirbálása.

Ismeretes, hogy az Intel Core i7 CPU-i számára új chipkészletet tervezett a processzorgyártó óriás – ez az X58 (ennek oka, hogy például az eddig különálló memóriavezérlő bekerült a processzorba). Ahhoz, hogy ezekre koncentrálhassa erejét az Asus, a régebbi, P45-ös chipsettel készített alaplapoktól meg kell szabadulnia, és mérsékelnie kell ezek gyártását is. A Digitimes értesülései szerint olyan mértékű lesz ezért az árcsökkentés, hogy így már képes lesz konkurálni a legolcsóbb modellekkel bíró elektronikai cégekkel is. Ezzel pedig akár meg is boríthatja a piacot az Asus, hiszen számos riválisa nem képes dömpingáron forgalomba hozni az alaplapokat – néhány kisebb cég ismét kiszorulhat a piacról.

Az Asustek Computer és a Gigabyte Technology már október közepén elő kíván rukkolni az új, Intel X58-as chipkészletre alapuló alaplapokkal. Mivel ezek a teljesítmény előtérbe helyezésével készülnek, ezért nem meglepő, hogy mindkét gyártó alkalmazni fogja az Nvidia SLI technológiáját. Az Asus vásárolni fogja az Nforce 200-as lapkát, míg a Gigabyte nem integrálja magát a chipet, helyette inkább megveszi az Nvidiától a licencet.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák