Connect with us

technokrata

A világ legkisebb laptopja, Blu-ray meghajtóval

Laptop

A világ legkisebb laptopja, Blu-ray meghajtóval

Vékony is, könnyű is, kicsi is.

A Blu-ray halott? A Sony szerint nem: bejelentette legújabb Vaio noteszgépét, mely a világ legkisebb, kéklézeres optikai meghajtóval felszerelt hordozható számítógépe. A TT modell 11,1 colos kijelzője már sejteti, hogy itt bizony valóban kisméretű masinával állunk szemben, amit a többi fizikai paramétere is mutat: a laptop legvastagabb pontja is vékonyabb 2,5 centiméteresnél, tömege pedig 1,3 kilogramm. Szénszálas váza nemcsak ahhoz járult hozzá, hogy könnyű legyen, hanem egyben strapabíróvá is teszi a fizikai behatásokkal szemben.

Számos konfigurációban kínálja a távol-keleti vállalat Vaio TT laptopját; közös jellemzőjük, hogy mindegyik Intel Centrino 2 alapokra épül, rendelkezik HDMI kimenettel (ami a Blu-ray meghajtó megléte mellett gyakorlatilag kötelezőnek számít), valamint igény szerint akár RAID-be szervezve 256 GB-nyi SSD tárhelyet is kínálhat. Többféle színben is elérhető a notebook: az itt látható karmazsinvörös mellett szénfekete, selyemfekete, pezsgő arany színekben áll rendelkezésre.

A Windows Vistával előre telepített Vaio TT-k ára 2700 dollárról indul (ebben már van Blu-ray író is), de ha SSD-s kialakításút akarunk, az sem olcsó mulatság (a 128 GB-os 2750 dollárba kerül, BD-író nélkül).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák