Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új hírek és képek a Windows 7-ről

Laptop

Új hírek és képek a Windows 7-ről

Nem lesz integrált az e-mailkliens, valamint a fotó- és a filmszerkesztő.

A Cnet-féle News.com nemrég adta hírül, hogy az új Windows-ból – ami akár jövő nyáron is megjelenhet -, több olyan alkalmazás is kimaradhat, ami már régóta integráns részét képezte a Microsoft fejlesztette asztali operációs rendszereknek. Ilyen például a Windows Photo Gallery, a Windows XP-ben még Outlook Express-ként, majd a Vistában Windows Mailként szereplő e-mailkliens, valamint a Windows Movie Maker. Mindazonáltal ez nem jelenti azt, hogy örökre megszűnik ezen programok elérhetősége – Redmond külön, a Windows Live-ról letölthetővé teszi az alkalmazásokat. Vagy legalábbis olyan alkalmazásokat, amik a fenti szoftverek funkcionalitását átveszik. De azokat legalább ingyen.

És hogy mi volt ennek az oka? Brian Hall, a Windows Vista vezető menedzsere szerint az késztette a Microsoftot ennek a döntésnek a meghozatalára, hogy az új OS (bootolása) gyorsabbá váljon, mint a korábbi. Emellett szerepet játszott az a tény is, hogy a Windows Vista felhasználók számára zavaró két különböző elnevezésű program (a szoftverbe integrált és a Windows Live-ról letölthető változat) léte, amelyek azonban lényegében ugyanazt a funkcionalitást töltik be. „Ez mindent sokkal tisztábbá tesz.” – summázta Hall.

Emellett fontos beszámolni egy másik, szintén a Windows 7-et érintő hírről: a távol-keleti Think next website állítólag az új operációs rendszerről készült screenshotokhoz jutott. A képek ugyan nagyon hasonlítanak a Windows Vistán látottakhoz, ám ez várható is volt – Redmond ezúttal nem külsőségekben fog jelentőset változtatni, hanem a belbecs tekintetében lesz komoly az előrelépés. Már, ha hinni lehet az ígéreteknek. Rengeteg további screenshot a kép alatt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés