Connect with us

technokrata

Játékkiadó lesz a Google-ből?

Laptop

Játékkiadó lesz a Google-ből?

Bevásárolhatja magát a Google a számítógépes játékok piacára.

A néha nagyot mondó The Inquirer oldalán jelent meg az a hír, miszerint a Google közel van ahhoz, hogy felvásárolja a Valve-t. Nem ismert, hogy mikor, nem ismert, hogy milyen áron – sőt, igazából az ügylet szinte semmilyen részlete sem ismert; a brit médium mindössze „jó helyen ülő forrásaira” hivatkozva tárta nyilvánosság elé a cikket.

Miért lehet ez olyan fontos hír a játékvilág szempontjából? Nos, a Valve, amely olyan játékok készítéséről ismert, mint a Half-Life vagy a Portal, két igen komoly „fegyvert” tart a kezében. Az egyik a bámulatos fizikát megjelenítő Source játékmotor, a másik azonban még egy ennél is nagyobb jelentőségű tulajdon – ez a Steam. A Steam egy olyan terjesztői platform, amelynek segítségével az internetezők közvetlenül, online módon vásárolhatják meg a nekik tetsző játékokat, anélkül, hogy ehhez boltba kellene menniük, vagy futárt, csomagküldő szolgálatot kellene igénybe venniük. Egyszerűen csak kiválasztják a kívánt szoftvert, elektronikus úton kifizetik, és már meg is kezdhetik a letöltést.

Ez utóbbi érdekelheti igazán az amerikai keresőóriást, amely eddig is inkább a médiagyűjtésben, nem pedig az előállításban volt érdekelt. A Steamet jelenleg nagyjából 15 millió aktív felhasználó látogatja, ami pedig már említésre méltó tábor – akár hirdetések szempontjából is. Az összesen több mint 440 játék legális letöltésének ígérete sokak számára jelent vonzó alternatívát a bolti vásárlásokkal vagy a kalózsite-okkal szemben.

Hivatalosan természetesen egyik cég sem kívánta kommentálni a The Inquirer értesüléseit, így egyelőre nem tudni, hogy valóban folynak-e tárgyalások a Valve felvásárlásáról.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák