Connect with us

technokrata

Jövő nyáron új Windows?

Laptop

Jövő nyáron új Windows?

Korábban is jöhet a Windows 7, mint vártuk.

Az Internetnews.com cikke szerint a szoftveróriás 2009. június 3-án tervezi kihozni következő operációs rendszerét. Az év még „stimmel” is, hiszen korábban Bill Gates maga nyilatkozta azt, hogy a Windows 7 2009-ben megjelenhet, ám az akkori beszámoló azt sugallta, hogy az OS inkább az év végére várható (közben olyan információk is napvilágot láttak, amelyek szerint valószínűbb, hogy 2010 eleje lesz belőle).

A Microsoft – a cikk szerint – az idei ősszel esedékes Professional Developer´s Conference keretei között fogja bemutatni a szoftver első nyilvános bétaváltozatát. A fejlesztői konferencia első napján, október 27-én debütálhat, Ray Ozzie, az operációs rendszeren dolgozó vezető szoftvermérnök nyitóbeszéde után.

Nem ez lesz azonban az első alkalom (ha bekövetkezik), hogy kikerül a Microsoft kezei közül a Windows 7 egy kezdetleges változata – néhány hardver- és szoftverfejlesztő már kapott belőle. Ezek az úgynevezett korai buildek azt a célt hivatottak szolgálni, hogy Redmond ezúttal ne kövesse el a Windows Vistával megesett hibák egy részét. Ismeretes, hogy a 2006 őszén véglegessé vált OS kezdeti időszakában sokat szenvedtek a felhasználók a szoftveres/hardveres kompatibilitási és teljesítménybeli problémáktól. Ennek oka az volt, hogy a gyártók/fejlesztők nem tudtak időben felkészülni a váltásra – a jobb és korai együttműködéssel jelentős javulás érhető el ezen a fronton.

A Microsoft nem reagált az Internetnews cikkére.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle