Connect with us

technokrata

Lassú az új Internet Explorer

Laptop

Lassú az új Internet Explorer

Hivatalosan is elismerte a Microsoft: „a teljesítménynövelés másodlagos tényező volt a fejlesztés során”.

A Google fejlesztette Chrome böngésző megjelenésével az érdeklődés középpontjába került a browserek „sebessége” – vagyis azon paramétereik, hogy milyen tempóval képesek megnyitni a weboldalakat, futtatni a Javascript kódokat, mennyi memóriát és processzort esznek stb. Nemrég írtunk arról, hogy az Internet Explorer 8 elég lelombozó képet mutat magáról e tekintetben. Akkor úgy zártuk a cikket, hogy mivel az IE8 még béta állapotú, ezért nem kizárt, hogy sokat fog javulni ezen a téren. Ez azonban egyáltalán nem biztos, a közelmúlt eseményeinek tükrében…

Stephanie Kimmerlin, a Microsoft ázsiai, csendes-óceániai leányvállalatának Windows kliens üzleti csoportjánál dolgozik, termékmarketing igazgatóként. Egy, a múlt héten, a médiának szervezett IE 8 béta 2 bemutatón tett bejelentése szerint a böngésző legfontosabb változásai a felhasználói felületet érintik. A programozók a felhasználók által gyakran ismételt feladatok automatizálására törekedtek; a teljesítménynövelés másodlagos tényező volt a fejlesztés során, mondta Kimmerlin.

Azt ugyanakkor az igazgatónő is elismerte, hogy a benchmark tesztekkel ildomos lenne megvárni az Internet Explorer nyolcadik generációjának véglegessé válását. Vagyis mégiscsak érzi a Microsoft, hogy a felhasználóknak nem csak az egyszerű kezelőfelület számít, hanem a teljesítmény, a sebesség is.

IE8
Accelerators – ezen a néven szerepel az az új funkció a browserben, melynek révén a felhasználó az interakciót gyorsító, úgynevezett shortcut menükkel találkozhat. Megjelenik a Web slices, amivel a lehetővé válik a fejlesztők számára, hogy olyan „darabkákat” hozzanak létre, melyekre feliratkozva az internetezők értesülhetnek a frissítésekről. Továbbfejlesztett keresődobozzal rendelkezik majd az Internet Explorer nyolcadik generációja, amely teljes keresést lesz képes végrehajtani a felhasználó history-jában, könyvjelzőiben és RSS feedjei között.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek