Connect with us

technokrata

Évértékelő a Sun Microsystems-nél

Laptop

Évértékelő a Sun Microsystems-nél

A Sun Microsystems elmúlt évének eredményei és következő évi stratégiái.

A 2007. januári Intel-Sun együttműködési megállapodásnak köszönhetően az idei pénzügyi évben jelentek meg a Sun Intel processzor alapú szerverei, illetve az immár többéves Microsoft együttműködésnek köszönhetően a legújabb virtualizációs és szerver technológiák is elérhetőek ezeken berendezéseken. Az idei évben a Sun a Microsoft OEM partnerévé vált, és a termékekhez nagyvállalati szintű támogatást is kínál.

„A MySQL és az Innotek felvásárlásával olyan nyílt forráskódú technológiák kerültek a birtokunkba, amelyek a vállalat stratégiájának megfelelően további erősödést jelent a szabad szoftverek piacán.”- folytatta Hernádi József, a Sun Microsystems hazai vezérigazgatója. A Sun továbbra is stratégiailag fontosnak tartja a teljes termékportfólió kialakításában a saját SPARC processzor alapú rendszereit – az elmúlt pénzügyi évben jelentek meg az alacsony fogyasztású, nyolcmagos UltraSPARC T2+ alapú rendszerek.

A vállalat 12%-os árbevétel és 27%-os profitabilitás növekedésről számolt be. A várakozásoktól eltérően legjobban a szerver terület fejlődött – itt 19,8%-os volt a növekedés az előző évhez képest, amely mögött az M sorozatú nagyvállalati kiszolgálók és T sorozatú energiatakarékos nyolcmagos szerverek növekvő eladása mellett, a Sun x64 szerverek új generációjának fokozatos elterjedése állt. Emellett fontos megemlíteni még, hogy a Sun Microsystems a Gartner Vendor Ration elemzésében a skálán második legjobbnak számító „Pozitív” besorolást kapta.

Jövő
A következő évben a Sun Microsystems további komoly invesztíciót tervez az x64 területen, amelynek segítségével nyitni szeretne a közép és kisvállalatok piaca felé. Ennek fő eszköze a tizenhárom különböző modellből álló x64 (Intel/AMD) szerver portfólió, illetve az ehhez kapcsolódó Try & Buy program, amely 60 napos ingyenes tesztelési lehetőséget biztosít. A program kezdeti szakaszában a 2008-as pénzügyi év negyedik negyedévében a vállalat ügyfeleinek száma több mint 30 új ügyféllel bővült.

A vállalat további terve a hálózati azonosság kezelés területén a piacvezető pozíció kialakítása, valamint a nyílt forráskódú szoftverek nagyvállalati környezetben való elfogadottságának növelése. A nagyvállalati infrastruktúra termékekhez további kiegészítéseket terveznek komplex szolgáltatások formájában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle