Connect with us

technokrata

Kiszivárgott videokártyatervek

Laptop

Kiszivárgott videokártyatervek

Még az idén, és a következő év elején is jön egy új, minden eddiginél gyorsabb grafikus vezérlő.

Az Nvidia-alapú videokártyák egyik beszállítója, az Elsa állt elő olyan prezentációval nemrég, amelyben az Nvidia által eddig nem említett grafikus gyorsítókról esett szó. Eszerint a GPU-fejlesztésben és -gyártásban érdekelt vállalat 2008 végén vagy 2009 elején piacra tervezi dobni legújabb, 55 nanométeres gyártási eljárással készülő grafikus processzorát, mely a GT206 kódnevet kapta. Egy másik, GT212-re keresztelt fejlesztés pedig 45 nanométeres csíkszélességgel jelenik majd meg, 2009 első negyedévében – vagy később.

GT206/212
Azon csekélyke információk alapján, amelyek így – valószínűleg az Nvidia akarata ellenére – kiszivárogtak, a Geforce GTX 260 pozíciójába igyekszik a kisebbik modell. Erre utal, hogy a két változat közül ez „vastagabb” lesz, vagyis nem a legmodernebb gyártási eljárást használják esetében. Értelemszerűen a GT212-es lesz az abszolút sebességbajnok, minden valószínűség szerint ennek megfelelően beárazva.

Nem hagyja ugyanakkor magára a kilences szériát sem a vállalat: az Nvidia tervei szerint meg fog jelenni a Geforce 9800 GTX+ HDV, amely amellett, hogy teljesítménynövekedést hoz, több újítást is tartalmazni fog.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek