Connect with us

Hirdetés

technokrata

Gyors Intel SSD-k

Laptop

Gyors Intel SSD-k

Elfogadható kapacitású, nagyon gyors memóriaalapú háttértárakat dobott piacra a vállalat.

Három hete írtunk az Intel SSD meghajtókkal kapcsolatos terveiről; az akkori értesülések szerint egy hónapon belüli szállítást tervezett a vállalat. Ehhez sikerült is tartania magát: a chipgyártó a minap bejelentette, hogy megkezdte a multi-level cell (MLC) NAND flash technológián alapuló, laptopokhoz és asztali gépekhez való Intel X18-M és X25-M SATA Solid-State Drive-ok szállítását.

Alacsonyabb válaszidő, gyorsabb rendszerindítás, valamint az alvó állapotból történő gyorsabb visszatérés jellemzi ezeket. Az SSD meghajtóknak nincsenek mozgó alkatrészei, így kevésbé melegszenek, halkabban üzemelnek és sokkal megbízhatóbb választást jelentenek hagyományos elődeikhez képest. Továbbá az SSD-k a hagyományos merevlemezeknél felmerülő, input/output folyamatok teljesítményét befolyásoló szűk keresztmetszetektől mentesek. Laboratóriumi vizsgálatok bizonyították, hogy az Intel X18-M és X25M a tárolási teljesítménye kilencszer jobb, mint a hagyományos merevlemezeké.

A meghajtók 80 gigabájtos méretben kerülnek a piacra, a 160 gigabájtos verziók a negyedik negyedévben várhatóak. A 80 gigabájtos változat 250 MB/s sebességgel olvas, íráskor akár 70 MB/s értéket is elérheti. Az olvasási gyorsaságot jól jellemzi még 85 mikromásodperces késleltetési érték is. A 80 gigabájtos verzió 595 dollárba kerül. Az SSD meghajtók már most elérhetőek, a végfelhasználók számára összeállított, Intel High-Performance SATA meghajtókat tartalmazó termékek szállítása az elkövetkező néhány hétben várható.

90 napon belül várhatóan a vállalat egy single-level cell (SLC) SSD meghajtóval is előáll, amit szerver és vállalati környezetekben, illetve tárolórendszerekben való felhasználáshoz szánnak. Az Intel(R) X25-E Extreme SATA Solid-State Drive nevű terméket úgy tervezték, hogy az egy másodpercre eső Input/Output műveletek száma a lehetséges maximumot érje el. Az SSD meghajtók kevesebb karbantartást igényelnek, fogyasztásuk, hűtési és helyigényük alacsonyabb volta miatt, egy SSD alapú adatcentrum az infrastruktúra összköltségét csökkenti, mindezt úgy, hogy közben az adott területre jutó teljesítmény éppen az ötvenszeresére növekszik.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés