Connect with us

technokrata

SSD: eltűnik a Sandisk?

Laptop

SSD: eltűnik a Sandisk?

Megszűnhet a memóriaalapú háttértárak egyik legnagyobb gyártója. Mi az oka ennek? Cikkünkből kiderül.

Zajlik a konszolidáció a háttértárolók piacán is – habár a winchesterfejlesztő és -gyártó cégek között már véget ért a nagy felvásárlások, összeolvadások korszaka, a solid state diskek megjelenésével (vagyis inkább előtérbe kerülésével) újabb területre nyújthatják ki csápjaikat az ezen a téren érdekelt cégek. Lényegében két út áll előttük: vagy maguk vágnak SSD fejlesztésbe, vagy felvásárolnak egy ebben már járatos vállalatot. Mert a jövő biztosnak látszik: egyre nagyobb szerepet kapnak a memóriás adattároló egységek.

Ennek a folyamatnak válhat „áldozatává” a Sandisk is: kiderült, hogy a Samsung Electronics nemrég szemet vetett a flash-es memóriakártyák és más, szintén flash-re alapuló termékek legnagyobb cégére. Minderről a dél-koreai Edaily számolt be, amely újság azt is közzétette, hogy értesülései szerint a Samsung a JP Morgan Chase & Co.-t választotta az akvizíció (pénz)ügyeivel foglalkozó tanácsadó cégnek. Ezen túl azonban (egyelőre) nem derült ki több részlet az ügyletről.

Miért van szüksége a Samsungnak a Sandiskre, hiszen maga is foglalkozik flash memóriára alapuló termékek gyártásával/forgalmazásával? Leginkább a kiskereskedelmi pozíciók erősítése végett; főleg annak tükrében, hogy mára annyira hétköznapivá váltak a memóriakártyák és USB-s pendrive-ok, hogy azok márkája többnyire nem játszik számottevő szerepet megvásárlásukkor.

„A Sandisk időről-időre tárgyalásokat folytat különböző cégekkel, beleértve a Samsungot is, megvizsgálva a potenciális üzleti lehetőségeket. Értékeljük az ezekben rejlő lehetőségeket, de ragaszkodunk azon üzletpolitikánkhoz, miszerint piaci spekulációkra és pletykákra nem reagálunk.” – adott ki igazából semmitmondó közleményt a Sandisk, miután a média több ízben is megkereste a lehetséges felvásárlás kapcsán a vállalatot. A Samsung szintén nem reagált hivatalosan az értesülésekre.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle