Connect with us

technokrata

Hogyan védhetjük környezetünket egy laptoppal?

Laptop

Hogyan védhetjük környezetünket egy laptoppal?

Talán nem is hinnénk, de a csomagolási koncepció megváltoztatásával nem csak óvjuk a környezetünket, hanem költséget is lehet csökkenteni.

Az Egyesült Államokban annyira ismert kiskereskedelemi áruházlánc, a Wal-Mart – melyet többen a gonosz megtestesítőjének tartanak – nemrég bejelentett egy kezdeményezést a boltjaiban értékesített árukra. A program célja az volt, hogy a gyártók, szakítva addigi gyakorlatukkal, környezetbarátabb termékekkel jöjjenek piacra. Ennek egyik nagy nyertese a HP lett, amely bebizonyította, hogy a noteszgépek terén is van még hova fejlődni, már ami a „lényegtelen”, csomagolási részeket illeti.

A HP Pavilion dv6929 Entertainment Notebook névre hallgató modell esetében a Hewlett-Packard átgondolta addigi csomagolási technikáját, és változtatott rajta. Ezzel sikerült egy tipikus laptophoz képest 97 százalékkal(!) csökkenteni az ehhez szükséges környezetszennyező anyagokat. És hogy miben rejlik a trükk? Abban, hogy egy vállra akasztható kézitáskába pakolták be a masinákat, amelyek egyben hordozásukra is alkalmasak. A cipzárral ellátott táskák 100 százalékig újrafeldolgozott anyagból készülnek; csak belül, közvetlenül a notebook köré rakott műanyag zacskót a HP.

Egyszerűnek tűnik, de mint tudjuk, gyakran az egyszerű ötletek a nagyszerűek: az amerikai vállalat immár nem egyesével, hanem hármasával dobozolja laptopjait. A boltokba így egy dobozban három hordozható számítógép érkezik meg, amivel további csomagolási költségeket lehet megspórolni; mindamellett a környezetet is kevésbé terheli ez a megoldás. Azt is érdemes megemlíteni az előnyök között, hogy – amint azt Scott Erickson, a HP fogyasztói PC üzletágának környezetvédelmi menedzsere elmondta – 31 százalékkal több hely áll rendelkezésre ugyanannyi noteszgép tárolásánál. Ez a logisztikai költségeket is mérsékli.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák