Connect with us

technokrata

100 millió dollárral támogatja a Microsoft linuxokat

Laptop

100 millió dollárral támogatja a Microsoft linuxokat

Redmond újabb SUSE Linuxokba ruház be.

A Microsoft és a Novell együttműködésének célja, hogy megteremtsék a nyílt és zárt forráskódú szoftverek közötti átjárhatóságot, és a heterogén, vegyes forráskódú informatikai környezetet használó szervezetek informatikai rendszerei jól együttműködnek, amellett a szellemi tulajdon védelme miatt sem kell aggódniuk. A befektetés a Novell továbbfejlesztett programjaira összpontosít, amellyel eszközöket, képzést és forrásokat biztosít a nagyvállalati szintű Linux platform iránt érdeklődőknek.

Jelen megállapodás részeként a Microsoft kötelezettséget vállalt, hogy 100 millió amerikai dollár értékben tanúsítványokat vásárol, amelyekkel az ügyfelek igénybe vehetik a Novell SUSE Linux Enterprise Serverre vonatkozó, és a nagyvállalati szintű Linux platformra történő átállást segítő kibővített támogatását. A befektetések 2008. november 1-jétől lépnek életbe, addig a Microsoft és a Novell a fogyasztói visszajelzések értékelése alapján megállapítja a támogatási programok azon aspektusait, amelyek a leghasznosabbak a heterogén, vegyes forráskódú rendszereket használó szervezetek számára.

A Microsoft-Novell modell iránti érdeklődés a program 2006. novemberi elindítása óta igen jelentős. A kezdeti öt éves partnermegállapodás keretében a Microsoft 240 millió amerikai dollár értékben vásárolt Novell tanúsítványokat ügyfelei számára. 18 hónapon belül a Novell több mint 157 millió amerikai dollár bevételt könyvelt el a tanúsítványokból, vagyis az eredeti keret 65 százalékát.

A Novell és a Microsoft a Massachusetts állambeli Cambridge-ben található közös együttműködési labor, és egyéb kezdeményezések nyomán folytatja a szoros technológiai együttműködést számos megoldás, többek között a virtualizáció, a rendszerkezelés, a címtárak és személyazonosságok kezelése, a dokumentumformátum-kompatibilitás, a kisegítő lehetőségek technológiája vagy a Moonlight multimédiás keretrendszer terén.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp