Connect with us

technokrata

Eltűnnek az Abit alaplapok?

Laptop

Eltűnnek az Abit alaplapok?

Hivatalos megerősítés (még?) nincs, de nem zörög a haraszt, ha nem fúj a szél…

Idén már egyszer szárnyra kelt a pletyka, miszerint a távol-keleti gyártó abbahagyja az alaplapok fejlesztését és gyártását, vagyis kiszáll a nevével annyira összeforrt piacról. Május végén azonban hivatalosan cáfolta a vállalat, hogy ilyesmire készülne; bár azt anyacége, az USI (Universal Scientific Industrial) elismerte, hogy a jövőben nagyobb hangsúlyt kapnak a komolyabb profitrátával kecsegtető szórakoztatóelektronikai eszközök, mint például a fényképnyomtatásra alkalmas digitális képkeretek vagy a mobil internetes eszközök (MID).

Ezúttal a Hexus karolta fel az Abit alaplapi üzletének beszüntetését, dél-kelet ázsiai forrásokra hivatkozva. A website értesülései szerint a vállalat már közölte partnereivel, hogy 2008 végén befejezi ezen hardvereszközök gyártását. Az év végéig érkező rendeléseket még kielégíti (a készletek erejéig), illetve nem kívánja cserbenhagyni vásárlóit, és a legutolsó példányokra is három éves garanciát vállal.

Annak ellenére meglepő a Hexus jelentése, hogy már korábban is keringett a pletyka az Interneten – hiszen az Abit még az idei Computexen is kiállított. Tajvan fővárosában, Tajpejben a legújabb, P45-ös chipkészletű inteles alaplapok mutatkoztak be, ami reménykedésre adott okot a márkát kedvelők számára. Éppen ezért furcsa, hogy pár hónappal később ismét terjed: végleg lehúzzák a rolót alaplapfronton. Igaz, ezt hivatalosan még sem az Abit, sem az USI nem erősítette meg.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp