Connect with us

Olcsó SSD-ket ígér a Samsung

Laptop

Olcsó SSD-ket ígér a Samsung

Kisebb kapacitás, nagy(obb) sebesség, alacsony ár.

A minap jelentette be a Samsung Electronics, hogy hamarosan megkezdi azon solid state drive-jainak (SSD) gyártását, melyeket az úgynevezett ultra low-cost személyi számítógépekbe (ULCPC) szán. Ezek közös jellemzője, hogy méretüket és számítási teljesítményüket tekintve is elmaradnak asztali társaiktól, viszont cserébe olcsón meg lehet vásárolni őket. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem debütálhatnak benne a legújabb technikák, hiszen azok – magas áruk miatt – versenyképtelenné tennék ezeket a termékeket. Kivéve, ha a komponensek is olcsón kerülnek forgalomba – mint a Samsung memórialapú háttértárolóinak új változata(i).

Alacsony adatsűrűségű, ugyanakkor nagy sebességű SSD-ivel jelentős méretcsökkenést tud felmutatni a távol-keleti vállalat: a 2,5 colos modellekhez képest mintegy 30 százalékkal kisebbek az új eszközök. Ennek ellenére SATA II vezérlővel csatlakoznak a rendszerhez, ami azt sejteti, hogy nagy adatátviteli sebességre képesek. És ez igaz is: a 8, 16 és 32 GB-os, úgynevezett többszintű cellás (multi level cell, MLC) példányok – a vállalat ígérete szerint – olvasás tekintetében 90 MB/s-ot tudnak majd felmutatni.

Az írás ennél valamivel lassabb lesz: a 32 GB-os példány esetében 70 MB/s, a 16 GB-os változat 45 MB/s sebességgel tudja elraktározni magában az adatokat, míg a legkisebb modell 25 MB/s-mal képes erre. Ezt az SSD szinten magasnak mondható tempót többek között úgy tudta elérni a Samsung, hogy a jövő hónapban sorozatgyártásba kerülő termékek mindegyike 32 MB-nyi DRAM puffert kapott, ami természetesen jóval gyorsabb működésre képes, mint az egész adattároló egység. Pontos áruk egyelőre nem ismert.

Iparági elemzők szerint hamarosan robbanásszerű növekedés indul be az alacsony adatsűrűségű (jellemzően néhány (tíz)gigabyte-os kapacitású) SSD-k piacán. Ennek egyik legfőbb oka a dinamikus árcsökkenés, illetve a folyamatos kapacitásnövekedés – éves szinten átlagosan 57 százalékos bővülést jósolnak, legalább 2011-ig.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő