Connect with us

Adattárolás, akár 98 százalékkal kevesebb energiával

Laptop

Adattárolás, akár 98 százalékkal kevesebb energiával

Drasztikus fogyasztáscsökkentést tud felmutatni az EMC CLARiiON CX4 sorozata.

Az új EMC CLARiiON CX4 középkategóriás tárolórendszer-családdal kifejezetten a VMware és más virtualizált szerverkörnyezetek használati feltételeihez optimalizált rendszereket úgy készítették, hogy a legújabb technológiákat használja mind a meghajtók, mind a kapcsolatok, a számítási teljesítmény, a takarékos kiosztás (thin provisioning) és a biztonság esetében.

Szerte a világon több mint 300 ezer telepített CLARiiON rendszer létezik; ezek „ötkilences” rendelkezésre állással (99,999% százalékos üzemidő) bírnak. Az évente körülbelül 60 százalékkal bővülő adatmennyiség, valamint az egyre nagyobb energiaköltségek és egyre kisebb költségvetés problémakörével szembenéző informatikai szakemberek világában az új CLARiiON CX4 sorozat rengeteg olyan új beépített szolgáltatást tartalmaz, amelyek ideálisak a virtualizált szerverkörnyezetekben (például a VMware infrastruktúrában): kevesebb energiát fogyasztanak, javítják a tárolókihasználtságot, a teljesítményt és a felügyeletet, valamint védik a tárolóbefektetéseket.

Az új 64 bites EMC CLARiiON FLARE tároló-operációs rendszer használatával képes több Intel processzor használatára a teljesítmény javítása és a rendszer méretezhetőségének megduplázása (akár 960 meghajtó) érdekében. Lehetőség nyílik a Fibre Channel és iSCSI tárolóhálózati (SAN-) kapcsolatok egyidejű támogatására online bővítéssel. Az EMC UltraFlex technológiája arra is lehetőséget ad, hogy a CLARiiON CX4 sorozatba a működés megzavarása nélkül beépíthetők legyenek a jövőbeli kapcsolati technológiák, például a 8 Gb/másodperces Fibre Channel, a 10 Gb/másodperces iSCSI, valamint az FCoE (Fibre Channel over Ethernet). Emellett az UltraFlex technológiás CLARiiON CX4 termékcsalád kibővíti a VMware környezetek rugalmasságát azzal, hogy mostantól megengedi az I/O-portok dinamikus hozzáadását a virtuális infrastruktúrához – és ezzel a tárolókapacitás és teljesítmény megnövelését.

Támogatja a hagyományos meghajtóknál harmincszor gyorsabb lemezegységként viselkedő memóriatárolók (SSD-k, szilárd félvezetős meghajtók) használatát, ezredmásodperc alatti hozzáférési időt tesz elérhetővé és 98 százalékkal energiatakarékosabb használatot biztosít IOP-alapon számolva (IOP: I/O-művelet/másodperc). Virtuális kiosztási funkciókkal rendelkezik, amelyekkel növelhető a rendszer kihasználtsága és leegyszerűsíthető a tárolóeszközök kiosztása, mivel egy alkalmazás számára több kapacitás is biztosítható, mint amennyi fizikailag ténylegesen le van foglalva. Az új CLARiiON Virtual Provisioning segítségével a kapacitás gyorsan és egyszerűen foglalható le mind a fizikai, mind a VMware és más virtuális kiszolgálók számára.

További jellemzők
A beépített lemezleállítási funkciók automatikusan alvó módba helyezik a nem használt meghajtókat és csak igény esetén kapcsolják vissza őket az energiatakarékosság érdekében. Ez az irányelvekkel vezérelt szolgáltatás – amelyet az EMC az EMC Disk Library virtuális szalagos rendszereihez kínál – olyan alkalmazásokhoz készült, amelyek rendszeresen meghatározott ideig minimális vagy semmilyen tevékenységet nem folytatnak.

Adaptív hűtési megoldást alkalmaz, valamint támogatja az új, alacsony fogyasztású, egyterabájtos SATA-lemezmeghajtókat, az energiatakarékosság érdekében. Az új, alacsony fogyasztású meghajtók terabájtonként 32 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a hagyományos SATA-meghajtók.

Integrálva van a VMware Site Recovery Managerrel, melynek eredménye egy egyszerű, kulcsrakész megoldás a VMware katasztrófavédelméhez. Ezenfelül a CLARiiON CX4 sorozat tagjai beépítve tartalmazzák a folytonos távoli és helyi replikációs (CLR) funkciókat az EMC RecoverPoint/SE szoftverrel. Ezzel leegyszerűsíthető az üzembe helyezés mind Fibre Channel, mind iSCSI környezetekben, és optimalizálható a sávszélesség.

A CLARiiON CX4 integráltan működik az RSA enVision platformmal és az EMC PowerPath útvonalfelügyeleti szoftverrel is, amely az RSA titkosítási és kulcskezelési technológiáját alkalmazva titkosítja és fejti vissza az adatokat a gazdagépen, a lemeztömbről (ill. a lemeztömbre) küldés közben.

Elérhetőség
A CLARiiON CX4 sorozat az egész világon megvásárolható az EMC-től, Velocity Program partnereitől és a Velocity Authorized Services Network (ASN) partnerektől. A berendezéseket a Dell is kínálja Dell/EMC, illetve a Fujitsu Siemens Computers is FibreCat márkanévvel. A flash-meghajtók és a virtuális kiosztási funkciók 2008 októberétől érhetők el. A meghajtók leállítása már most használható az EMC Disk Library-ban. További általános célú alkalmazások támogatására is sor kerül, amikor 2009-ben megtörténik azok minősítése.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő