Connect with us

Hirdetés

technokrata

11 órán át bírja a Fujitsu laptop

Laptop

11 órán át bírja a Fujitsu laptop

Megnövelt akkumulátorkapacitással.

Gyakorlatilag amióta létezik a mobil számítástechnika, azóta probléma az energiaellátás – nem lehet ugyanis kellően nagy kapacitású energiatárolót integrálni a laptopokba úgy, hogy azok hosszú, akár 8 órás (egy munkanapnyi) üzemidőt is biztosítsanak, ha a noteszgép méretét és tömegét nem akarjuk túlzott mértékben megnövelni. A probléma két irányból közelíthető meg: a felhasznált számítástechnikai hardvereszközök fogyasztásának mérséklése, illetve az akkumulátortechnológia fejlesztése egyaránt járható út – igaz, ez utóbbi rögösebb.

A japán gyártó mindkét módszert alkalmazta legújabb, U2010-es masinájánál, melyet a távol-keleti szigetországban mutatott be nemrég. Érdekessége, hogy normál kapacitású teleppel is tiszteletreméltó 5,3 órás üzemidőt tud felmutatni; ám ennél sokkal többre képes, ha megnövelt kapacitású akkumulátort helyeznek bele. A Fujitsu ez utóbbival demonstrálta a kis masinában rejlő lehetőségeket: a noteszgép több mint 11 órán keresztül volt üzemképes.

Technikai paraméterek
Gyakorlatilag az U1010-es utódjának számít ez a modell, mely mindössze 5,6 colos méretben kerül forgalomba. Az Intel fejlesztette Atom processzorra (Z530) alapuló készülék mininotebook, tábla PC és majdhogynem palmtop is egyben. Kijelzőjének felbontása igen részletgazdag, hiszen a fenti méreten képes 1280×800 pixel (WXGA) megjelenítésére. A feketében, arany- és ezüstszínben, vörösben és kékben is kapható U2010-es mindössze 610 grammos tömeggel bír, ennek ellenére egy 60 GB-os winchester (vagy igény szerint 64 GB-os SSD) dolgozik benne. 1,3 megapixeles kamera, mikrofon, Bluetooth 2.1 – csak néhány a Windows Vista Home Premium operációs rendszerrel ellátott laptop további funkciói közül.

Gondolt a biztonságra is a gyártó: kétszintű BIOS-védelmet alkalmazott, illetve az úgynevezett Anti-Theft Lock Slotot. Emellett rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval is, ami szintén a rajta tárolt adatok védelmét hivatott szolgálni, az azonosítás egyszerűsítése mellett.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés